• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2024

14:43

Grad veličine jajeta okovao Čačak! Ka Srbiji hrli nevreme neverovatne jačine: Evo koji delovi su na udaru oluje!

printskrin RHMZ

Vesti

Grad veličine jajeta okovao Čačak! Ka Srbiji hrli nevreme neverovatne jačine: Evo koji delovi su na udaru oluje!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod od jutros niže upozorenja na jako nevreme, a oblak se premeštao preko severozapada i zapada, a trenutno se nalazi iznad Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Društvenim mrežama već se šire fotografije posledica nevremena.

Najjača oluja u dosadašnjem delu godine se formirala i nastaviće svoj put prema istoku i jugoistoku u sledećim satima. Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva, a nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i orkanski udari vetra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se vidi na fotografijama objavljenim na Instagram stranici 192.rs, pao je grad u Požegi i Čačku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Komadi grada su vrlo krupni, a poneki imaju neverovatan oblik

- U delovima Čačka, iz najjačeg oblaka danas, zabeležena su krupna zrna grada! Nevreme se iz okoline Kraljeva kreće prema istoku i severoistoku. Orkanski vetar i grad do 10 cm u prečniku su u uskoj zoni iz ove nepogode mogući i u sledećim satima kako nevreme bude odlazilo dalje ka Bugarskoj - piše Hailz Srbija.

Na planini Jelici pala je velika količina kiše, a vidljivost je smanjena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Najjača oluja se formirala

Podsetimo, i meteorološka kompanija Hailz izdala je hitno upozorenje na najjaču oluju formiranu u ovom delu godine.

Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set