• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.07.2024

15:46

Obavezno posetite Arhiv Srbije! Do 28. jula imate priliku da vidite istorijsko blago! (VIDEO)

Instagram video printscreen

Vesti

Obavezno posetite Arhiv Srbije! Do 28. jula imate priliku da vidite istorijsko blago! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar kulture Nikola Selaković pozvao je građane da posete Državni arhiv Srbije.

Ljudi će imati priliku da vide istorisjko blago, a o čemu se radi pogledajte u objavi Nikole Selakovića i ministarstva kulture.

 

 

"Od utorka, 23. jula do nedelje 28. jula 2024. godine posetite Državni arhiv Srbije i pogledajte originale austrougarskog Ultimatuma Srbiji, koncept Odgovora Vlade Kraljevine Srbije na Ultimatum i Telegram objave rata koji se nalazi u Uneskovom Registru „Sećanje sveta“.

Republika Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju 110 godina od početka Prvog svetskog rata u skladu sa odlukama Svesrpskog sabora 8. juna ove godine i ova važna istorijska dokumenta biće pored srpske prestonice, izložena i u Republici Srpskoj.

U obeležavanju 110. godišnjice od početka Prvog svetsko rata pored Državnog arhiva Srbije i Arhiva Republike Srpske, učestvuju „Istorijski arhivi“: Vojvodine, Kosova i Metohije, Bela Crkva, Valjevo, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Sombor, Pančevo, Šumadije, Kraljevo, Negotin, Kruševac, Niš, Leskovac, Novi Pazar, Prokuplje, Sremska Mitrovica, Užice, Čačak, Smederevska Palanka, Kikinda, Smederevo, Požarevac, ali i Arhiv Republike Srpske sa sedištem u Banja Luci kao i u svojim kancelarijama u Doboju, Trebinju, Zvorniku i Foči.

Zajedno negujemo kulturu sećanja jer smo jedan narod, srpski narod.
Živela Srbija, živela Srpska!", piše u ovoj objavi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set