• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.08.2024

20:42

Ministar Milićević sa učesnicima letnjeg kampa posetio Crkvu Svetog Save u Briselu

Ministarstvo bez portfelja

Vesti

Ministar Milićević sa učesnicima letnjeg kampa posetio Crkvu Svetog Save u Briselu

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević danas je u Briselu u Belgiji sa najuspešnijim učesnicimi letnjeg kampa u Velikom Gradištu posetio srpsku pravoslavnu Crkvu Svetog Save u Briselu.

Tamo ih je srdačno dočekao Otac Bojan Radičević. Deca su imala priliku da od domaćina Oca Bojana saznaju i nauče o negovanju i očuvanju kulturnog, nacionalnog i verskog identiteta srpske zajednice u Belgijii. Srpska pravoslavna crkva pruža značajan doprinos u očuvanju ovih vrednosti, čime doprinosi jačanju našeg zajedništva u dijaspori.

Nakon posete srpskoj pravoslavnoj Crkvi Svetog Save u Briselu, ministar Đorđe Milićević imao je u prostorijama ambasade Republike Srbije u Briselu srdačan i sadržajan razgovor sa predstavnicima dva srpska udruženja u Belgiji. To je bila prilika da Radmilu Stanojević ispred srpskog kluba "Krug" u Briselu, kao i Jadranku Milović ispred srpskog udruženja "Serbika" iz Antverpena, pozove na aktivno učešće na manifestaciji "Jedinstvo i snaga - Srbija", koja će se krajem avgusta održati u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Foto: Ministarstvo bez portfelja

 

Pohvalio sam rad udruženja i istakao važnost na angažovanju u očuvanju srpskog jezika, kulture, tradicije i identiteta koji predstavljaju simbole srpskog naroda - istakao je ministar Đorđe Milićević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set