• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

21.09.2024

16:33

Oglasio se Zavod za statistiku: Evo u kom sektoru su najviše porasle plate

Shuterstock

Vesti

Oglasio se Zavod za statistiku: Evo u kom sektoru su najviše porasle plate

Podeli vest

Prosečna mesečna neto plata za prvih šest meseci ove godine iznosila je 96.579 dinara što je nominalno za 14,7 odsto a realno za 9,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je najveći realni rast neto plata u ovom periodu u odnosu na isti prošlogodišnji period ostvaren u obrazovanju i iznosio je 12,5 odsto.

Po visini rasta sledi prerađivačka industrija, sa 10,8 odsto zatim administrativne i pomoćne uslužne delatnosti gde je zabeležen rast od 10,5 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku u publikaciji Trendovi, II kvartal 2024.

Najveće zarade bez poreza i doprinosa u prva dva ovogodišnja kvartala obračunate su u računarskom programiranju i konsultantskim delatnostima, 283.440 dinara, vazdušnom saobraćaju, 201.366 dinara, naučnom istraživanju i razvoju, 195.216 dinara i proizvodnji duvanskih proizvoda, 178.044 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set