• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.09.2024

18:47

Velika pobeda zdravstvenog sistema Srbije: Lista čekanja za skener više ne postoji!

Tanjug

Vesti

Velika pobeda zdravstvenog sistema Srbije: Lista čekanja za skener više ne postoji!

Podeli vest

Od ovog vikenda u Srbiji više nema liste čekanja za CT preglede, jer je tokom subote i nedelje (do 18 časova) u zdravstvenim ustanovama širom zemlje ovu dijagnostičku proceduru obavilo 2.806 građana, odnosno svi oni građani koji su bili na listi čekanja.

Pored toga, u svim domovima zdravlja, bolnicama, kliničko-bolničkim i kliničkim centrima organizovani su preventivni pregledi, sedmi po redu, u okviru kojih je 26.157 građana obavilo pregled.

Od početka ove akcije, za ukupno sedam dana, ukupno je pregledano blizu 200.000 hiljada građana, i obavljeno preko milion pojedinačnih pregleda, odnosno analiza.

Uspeh akcije rešavanja liste čekanja za CT, kao i još jedan izuzetan odziv na preventivne preglede, najbolja su potvrda velikih mogućnosti našeg zdravstvenog sistema, stručnosti naših lekara, izuzetnog truda i zalaganja medicinskih sestara i tehničara, ali i ponovnog uspostavljanja poverenja građana u svoje zdravstvo.

Foto: Tanjug

 

Ministar Lončar izrazio je zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su i ovog vikenda marljivo radili, brinući o zdravlju naših građana.

- Ovo jeste veliki dan za zdravstvo naše zemlje. Od večeras više nema liste čekanja na pregled skenerom! Pokazali smo da u našem zdravstvenom sistemu imamo znanje, imamo resurse, imamo stručne ljude, odgovorne i predane zdravstvene radnike, koji mogu i koji iskreno žele da unaprede zdravlje svih građana. Hvala svima na velikom trudu.

Ovo je tek početak, imamo još mnogo posla, ali uz podršku predsednika Republike i Vlade Srbije, siguran sam da ćemo i u narednom periodu opravdati poverenje građana koje su nam pružili i ovoga vikenda, kao i tokom svih prethodnih dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, svojim dolaskom u velikom broju u zdravstvene ustanove.

Zdrava Srbija naš je zajednički cilj, i idemo još odlučnije ka tome - istakao je Lončar.

Zbog velikog interesovanja građana, akcija preventivnih pregleda se u pojedinim zdravstvenim ustanovama nastavila i nakon 17 časova, a CT pregledi se obavljaju do 19 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set