• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

26.09.2024

09:47

Ponos Srbije! Srpski srednjoškolci osvojili četiri medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Facebook/Društvo matematičara Srbije

Vesti

Ponos Srbije! Srpski srednjoškolci osvojili četiri medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi

Podeli vest

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i tri srebrne medalje na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, održanoj od 21. do 26. septembra u Ohridu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Učenik Računarske gimnazije u Beogradu Miloš Milutinović osvojio je zlatnu medalju, dok su srebrne medalje dobili đaci Matematičke gimnazije u Beogradu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, kao i učenik Gimnazije "Veljko Petrović" u Somboru Nemanja Majski.

Rukovodioci ekipe bili su redovni profesor Računarskog fakulteta u Beogradu i naučni savetnik Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti Dragan Urošević, kao i Toni Škrijelj sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Tim koji je ostvario uspeh u Severnoj Makedoniji odabran je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set