• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2024

14:18

Vučević obišao obnovljenu školu u Paraćinu: Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji!

printscreen instagram

Vesti

Vučević obišao obnovljenu školu u Paraćinu: Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji!

Podeli vest

Premijer Miloš Vučević obišao je Osnovnu školu "Radoje Domanović" u Paraćinu, koja je ove godine proslavila jubilej, 75 godina postojanja, a rekonstrukcijom pretvorena u modernu školu u kojoj nastavnici i đaci imaju bolje uslove za rad.

Premijer je tokom obilaska istakao da se rekonstrukcijom dobilo kvalitetnije okruženje i lepši ambijent za boravak i rad.

- Rekao bih da ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji, jer ovo je nešto što želimo da vidimo u svakoj opštini, u svakom gradu, od severa ka jugu i od zapada ka istoku. Želim dobre uslove za rad za naše učiteljice, nastavnike i profesore i sa ponosom mogu da kažem da je Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo za javna ulaganja uložilo u OŠ “Radoje Domanović”, ovde u Paraćinu, preko 450 miliona dinara za građevinske radove i opremu. Ne znam gde imamo ovakve uslove, moderne učionice, ovakav sportski kompleks, učionice sa kompjuterima, sve ovo želimo da vidimo u svakom delu Srbije. Čestitam gradonačelniku, direktoru škole, ovo je veliki poduhvat, nema više vlage, vode, propadanja podova ili plafona, deca mogu normalno da borave u školi, da uče, da se druže i socijalizuju i profesori i nastavnici da rade - poručio je Vučević.

Foto: printscreen instagram

 

On je naveo i da je Vlada rebalansom budžeta obezbedila nova sredstva za ulaganje u vrtiće, osnovne i srednje škole, svesna da lokalne samouprave ne mogu da imaju identične kapacitete kao što imaju veliki gradovi.

-Tu Republika mora da ulaže dodatan novac da bi nam škole izgledale kako treba da izgledaju u modernoj i dobro razvijenoj Srbiji. Verujem da ćemo još mnogo škola rekonstruisati, ali graditi, da će učenici biti zadovolji, ali i profesori i nastavnici i učiteljice biti zadovoljni sa platama, kao i da će građani biti zadovoljni, jer žive u državi kao što je Srbija - rekao je Vučević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set