• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.10.2024

19:46

Nepogode stižu u Srbiju! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi su večeras na udaru pljuskova i grmljavine - Narednih dana temperatura pada za 10 stepeni!

Shutterstock

Vesti

Nepogode stižu u Srbiju! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi su večeras na udaru pljuskova i grmljavine - Narednih dana temperatura pada za 10 stepeni!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je najnoviju najavu na vremenske nepogode u Srbiji.

Kako stoji u najavi, u toku večeri i noći u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog, a u planinskim predelima jugozapadne Srbije južnog i jugozapadnog vetra.

- U drugom delu noći i pred jutro u Bačkoj, Sremu, Podrinju i na jugozapadu Srbije naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima - stoji na sajtu RHMZ.

Foto: printskrin RHMZ

 

Promenljivo vreme uz kratkotrajne padavine

Kako su istakli, naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima u sredu ujutro i pre podne brzo će se premeštati sa zapada na istok Srbije.

- Kiša se ujutro i pre podne očekuje i na području Beograda. U drugom delu dana razvedravanje - piše u najavi.

- Četvrtak će, nakon jutarnje magle po kotlinama i dolinama reka, biti najtopliji dan u sedmici uz pretežno sunčano vreme i uz maksimalne temperature od 24 do 29 °S. U donjem Podunavlju i na planinama kratkotrajno pojačanje južnog vetra - navodi RHMZ.

Foto: printskrin RHMZ

 

Dalje se ističe da se uveče očekuje na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak i preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine.

- Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni, a severozapadni vetar u pojačanju. Od subote suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće oko i malo iznad proseka za drugu dekadu oktobra - piše u najavi na sajtu RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set