• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

10.10.2024

15:34

Novi trend u srpskim školama? Na roditeljski sastanak roditelji dolaze sa advokatima!

Tanjug

Vesti

Novi trend u srpskim školama? Na roditeljski sastanak roditelji dolaze sa advokatima!

Podeli vest

Neverovatna objava na Iksu pokrenula je izuzetno ozbiljnu polemiku i novo pitanje oko obrazovnog sistema u Srbiji.

Čini se da je trend u kom roditelji angažuju advokata za odlazak na roditeljske sastanke stigao i u našu zemlju.

"Kaže drugarica juče bila na roditeljskom. Roditelji jednog deteta poslali advokata na sastanak", pisalo je u objavi, a komentari koji su se nizali ispod nje donekle predstavljaju još veći šok.

Mnogi ukazuju na to da opisan slučaj zapravo nije retkost i da uzima maha u obrazovnom sistemu naše zemlje.

"Živa istina. Drugarica mi je profesor i stvarno ima roditelja koji dolaze sa advokatom", piše, između ostalog među komentarima.

Neki su navodili i konkretne primere sve sa nazivom škole u kojoj se to dogodilo, pa je tako pomenut i slučaj od pre par godina iz jedne mirjevske škole i deteta koje je pravilo niz problema zbog čega je i izbačeno. Kako se navodi, advokat je potom doneo uverenje da dete pati i ono je vraćeno na nastavu.

Taj trend uzeo je maha pre nekog vremena u stranim zemljama, a sada deluje kao da kreće i ovde. No, da li će to samo proširiti manjak komunikacije između roditelja, učenika i profesora i kuda zapravo to vodi?

Među komentarima objave bilo je i onih koji su napomenuli da nisu samo advokati bili neobičan prizor na sastancima, pa je pomenut slučaj gde je na otvorena vrata iz matematike poslat privatni profesor deteta, ali i situacija u kojoj je učenik do škole dovođen i odvođen u pratnji privatnog obezbeđenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set