• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2024

16:14

Probijena desna cev Munjinog brda! Vučević: Deonica do Požege biće gotova na Vidovdan

Tanjug

Vesti

Probijena desna cev Munjinog brda! Vučević: Deonica do Požege biće gotova na Vidovdan

Podeli vest

Predsednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da je probijena desna cev tunela Munjino brdo na deonici auto - puta Pakovraće - Požega, koja će, prema njegovim očekivanjima, biti završena na Vidovdan naredne godine.

- Čestitam našim neimarima i kineskim partnerima. To će biti najduži tunel u Srbiji, preko dva kilometra i 700 metara. Očekujem da će na Vidovdan 2025. godine biti završena i kompletna deonica auto - puta Pakovraće - Požega. Kad stignemo do Požege, imamo dva pravca - ka Boljaru u Crnoj Gori ili ka Kotromanu prema BiH. Nastavljamo da ulažemo u infrastrukturu, u velike projekte. Građevinarstvo donosi rast BDP -a, a tako stvaramo uslove za rast plata i penzija, i rast standarda naših građana. Ponosan na to što je naša Srbija zemlja koja gradi najviše auto - puteva - napisao je premijer na svom Instagram nalogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

 

Desna cev tunela Munjino brdo na deonici autoputa "Miloš Veliki", od Preljine do Požege, probijena je danas u prisustvu premijera Miloša Vučevića, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića i v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zorana Drobnjaka.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je video snimak u kojem se prikazuje trenutak probijanja cevi. 

- Trenutak kada je probijena desna cev u tunelu Munjino brdo. U levoj cevi ostalo je da se iskopa na današnji dan još 149 metara kako bi i ona bila probijena. Kako se kopa brzinom od oko 2.5. metra na dan, to znači da će leva tunelska cev biti probijena sredinom decembra. Kako su danas kineski izvođači obećali premijeru Vučeviću i meni ova deonica od Pakovraće do Požege, duga skoro 20 km sa dva tunela od kojih je svaki dug 2.7 km, biće puštena u saobraćaj na Vidovdan, 28. juna naredne godine. - napisao je Vesić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set