• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2024

13:22

Znaju da mese, ali ne i da kucaju račune: Čak 45 pekara i poslastičarnica dobilo privremenu zabranu rada

Shuterstock

Vesti

Znaju da mese, ali ne i da kucaju račune: Čak 45 pekara i poslastičarnica dobilo privremenu zabranu rada

Podeli vest

U 62 kontrole pekara i poslastičarnica, širom cele Republike Srbije, utvrđeno je da se 45 poreskih obveznika (72,58%) ne pridržava propisa koji regulišu poslovanje preko fiskalnih uređaja i ne izdaje fiskalne račune, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

U ovim slučajevima, shodno odredbama zakona izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, dok kod samo 17 poreskih obveznika nisu uočene nepravilnosti.

Iz Poreske uprave navode da će nastaviti sa kontrolama evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja i još jednom apeluju na sve obveznike da striktno poštuju propise kako bi izbegli zakonsko sankcionisanje i zatvaranje svojih objekata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set