• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

24.10.2024

18:30

Vozači pazite se prevaranata u saobraćaju! Oni ciljaju ovaj tip vozila, a štete su ogromne

TANJUG/ Sava Radovanović

Vesti

Vozači pazite se prevaranata u saobraćaju! Oni ciljaju ovaj tip vozila, a štete su ogromne

Podeli vest

Na putevima je sve više slučajeva prevara poznatih kao "keš za sudar", gde kriminalci namerno izazivaju saobraćajne nesreće kako bi ostvarili dobit od osiguravajućih kuća.

Ova vrsta obmane ima za cilj da izgleda kao da je krivica u potpunosti na drugom vozaču, što osigurava lagan put ka isplati odštete.

Prevaranti, najčešće vozeći jeftinije automobile ili skutere, iznenada se potpuno zaustavljaju na otvorenom putu, računajući na to da će vozač iza njih biti označen kao krivac za sudar. Posebno su im zanimljivi vozači koji izlaze iz nepreglednih krivina, parkinga ili raskrsnica sa slabom vidljivošću. 

Ovi kriminalci često koriste jeftine skutere kao "oružje" za izazivanje nesreća, jer ih kasnije lako mogu otpisati.

Na meti prevaranata često su vozači dostavnih kombija, jer se lako ubacuju u njihov mrtvi ugao, što dodatno otežava vozačima da izbegnu sudar. U ovim situacijama, osiguranje gotovo uvek krivicu pripisuje vozaču iza, što kriminalcima obezbeđuje gotovo sigurnu naplatu odštete.

Šta mogu vozači da urade?

Zaštita od ove vrste prevare je složen zadatak. Instalacija kamera u automobilu može biti korisna, ali čak ni one ne garantuju pokrivanje svih uglova vozila, što prevaranti često koriste u svoju korist. Zato je najvažnije biti dodatno oprezan, posebno u situacijama sa ograničenom vidljivošću ili kada se vozač iza vas ponaša neuobičajeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set