• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2024

14:04

Stižu novogodišnji vaučeri za Beograđane! Evo ko još dobija 6.000 na poklon kartici

Shutterstock,Grad Beograd

Vesti

Stižu novogodišnji vaučeri za Beograđane! Evo ko još dobija 6.000 na poklon kartici

Podeli vest

Beograđani do 19 godina i ove zime će dobijati novogodišnje vaučere u iznosu od 6.000 dinara! Poklon kartice dobiće i zaposleni u predškolskim ustanovama

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da su za taj vid podrške obezbeđena potrebna sredstva i naveo da očekuje da ona bude isplaćena regularno, kao i prethodne dve godine. 

Takođe, gradonačelnik je i napomenuo i da će ove godine biti realizovana nabavka prečišćivača vazduha za sve učionice u beogradskim školama. 

- Očekujem da ćemo konačno da uspeti i da će 11.500 prostorija imati prečišćivač vazduha. Neće postojati prostora u kojem deca provode vreme bez ovih aparata. Taj projekat nije realizovan u prethodnom periodu iz objektivnih razloga - rekao je Šapić. 

Govoreći o đačkoj pomoći u iznosu od 20.000 dinara povodom početka školske godine, Šapić je rekao da je više od 99 odsto učenika dobilo ta sredstva, a da za preostale mora da se pribavi kompletna dokumentacija.

Nekoliko hiljada učenika nije dobilo pomoć, jer porodice nisu dostavile sve podatke. Molim ih da se jave svojim školama i ponove procedure, kako bi ostvarili pravo na pomoć - rekao je Aleksandar Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo koja ulica u Beogradu menja naziv! Šapić odaje počast ovom kralju!
Društvo

Evo koja ulica u Beogradu menja naziv! Šapić odaje počast ovom kralju!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić položio je danas venac i odao počast povodom 90. godišnjice smrti kralja Aleksandra I Karađorđevića kod Kraljeve česme u rekonstruisanom parku u Lisičjem potoku. Gradonačelnik je tom prilikom najavio da će predložiti Skupštini grada da Savska ulica ponese ime našeg kralja.

09.10.2024

14:06

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set