• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2024

13:00

Otac me je toliko tukao da sam zaboravio da čitam i pišem! Potresna ispovest Miralema koji je i majku izgubio zbog tatinih batina

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

Otac me je toliko tukao da sam zaboravio da čitam i pišem! Potresna ispovest Miralema koji je i majku izgubio zbog tatinih batina

Podeli vest

Miralem Patković iz Busovače , iako je u šestoj deceniji, danas ne zna ni da čita, niti da piše. U trećem razredu znao je sve ali je zbog teških batina od svog oca, sve to zaboravio.

Nakon tih batina otac ga je ispisao iz škole. Miralem je oženjen i živi u selu sa još dve porodice.  Nije sposoban za rad ali zato njegova supruga radi. Kako ne zna slova, danas na mobilnom telefonu samo gleda slike.

- Imao sam jako teško detinjstvo, otac nas je stalno provocirao, mnogo je konzumirao alkohol, a onda je nakon svakog pijanstva tukao majku. Toliko je tukao da je u 41 godini preminula od batina. Kada se napijao mene je nožem jurio - priča svoju bolnu životnu priču Miralem i dodaje:

Foto: printskirn

 

- Sestra i ja smo čuvali ovce, bila je zima i upalili smo neko lišće da se zagejemo pred školu. U trenutku vatra je zahvatila neku žicu. Njemu je to neko rekao, a onda su usledile batine... Tukao me je štapom u glavu, toliko, da sam imao čvoruge svuda. Bio sam sav krvav i modar. Majka je tada bila živa i spasila me je. Nakon tih batina doživo sam veliku traume i zaboravio sam da čitam i pišem. Iako sam do tada sve znao.

Osim što ga je mučki tukao, otac mu je uzimao i platu. 

- Stalno sam se borio i radio, ali mi se dešavalo da ja radim celog meseca, a onda otac ode i podigne moju platu. Muke su to bile. Sada srećom, imam svoju ženu. Ona nas izdržava, ali i ja radim sve što mogu - priča Miralem. 

Iako je proživeo prave traume i život mu se pretvorio u najgoru noćnu moru, Miralem ne traži mnogo. Kako kaže, ima sve, voleo bih možda samo još jednu kozu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set