• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

25.10.2024

17:30

Kastracija je jedini lek protiv pedofila! Stručnjaci traže najoštrije mere za seksualne manijake

printscreen

Vesti

Kastracija je jedini lek protiv pedofila! Stručnjaci traže najoštrije mere za seksualne manijake

Podeli vest

Kastracija je jedini lek u borbi protiv pedofila, ocenjuju stručnjaci za Informer televiziju! Za samo nekoliko dana organizacija "Fortis" javno je otkrila trojicu manijaka!

Prema rečima stručnjaka, pedofilija je neizlečiva bolest, pa je ova radikalna mera idealno rešenje. U najgorem slučaju, dodaju oni, lekovima se može jedino smanjiti nivo njihovog testosterona.

Psiholog Željko Mašović gostujući na Informer televiziji objasnio je da pedofili imaju ozbiljan poremećaj i da je teško obračunati se sa njima po sadašnjim zakonima.

- To su nesigurni ljudi koji imaju nerazvijenu seksualnost, skloni su perverzijama. Imaju različite potrebe od toga da se samo pokažu do toga da gledaju, ali i oni koji žele nešto i da urade. Nema mnogo opcija u njihovom "hvatanju". Postoji nekoliko opcija - hemijska sterilizacija, objavljivanje njihovih slika javno, pogotovo u kraju u kojem žive, da postoje knjige sa njihovim likovima. Nažalost, to je poremećaj, pa je teško da se oni promene - ističe Mašović i dodaje:

- Iskren da budem nije lako ovim momcima. Da ostanu pribrani prilikom hvatanja i da ne naprave neko nasilje nad tim čovekom. Pipav je to posao. Slažem se da treba nešto uraditi, ali opet mora se vodi računa o granici, pa je najbolje sve procesuirati sa policijom!

Sa njim se složio i Dejan Milutinović predsednik Strukovnog Udruženja Sektora Bezbednosti.

- Teški su naši zakoni za primenu u ovakvim situacijama. Ovo što radi ova organizacija je zaista viteški. Ali opet kada sve se završi, pedofili će nažalost biti oslobođeni - kaže on.

Na pitanje da li njihov poremećaj može da se leči, odgovara:

- To su profili osoba koje će priznati učinjeno, ali koji će isto to ponoviti nakon nekog vremena. Tokom njihovog lečenja može se probati sa lekovima, u smislu da se smanji nivo testosterona, da dođe do supresija hormona.... Kastracija jeste mera trajnog rešenja, ali to jeste osetljiva tema. Pedofilija kao bolest ne može se izlečiti potpuno. 

Celo gostovanje možete pogledati u videu ispod.

Podsetimo, samo poslednjih nekoliko danas čak tri slučaja otkrivanja pedofila osvanula su na društvenim mrežama kada ih je organizacija "Fortis" razotkrila.

Poslednji u nizu jeste pedofil Ivan Marković iz Kragujevca. On je pokušao da namami devojčicu iz Beograda koja ima 15 godina.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set