• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.10.2024

08:50

"Torlak" će proizvoditi tri vakcine! Lončar otkrio: Doneta odluka šta će biti sa fabrikom

Shutterstock/ATA images

Vesti

"Torlak" će proizvoditi tri vakcine! Lončar otkrio: Doneta odluka šta će biti sa fabrikom

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar otkrio je za Informer da će u narednom periodu Institut "Torlak" proizvoditi čak tri vakcine.

- Doneli smo odluku šta će biti sa fabrikom vakcina. Torlak će imati deo proizvodnje vakcina, tri vakcine će se proizvoditi u fabrici, već se naručuju mašine za proizvodnju vakcine. Deo Torlaka, koji postoji, biće laboratorija, odnosno dijagnostika - istakao je Lončar za Informer.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

Podsetimo, svi građani Republike Srbije mogu da prime domaću vakcinu protiv sezonskog gripa koju je proizveo Institut "Torlak". Ova akcija vakcinisanja naših građana počela je 7. oktobra, a  Institut "Torlak" proizveo za ovu sezonu vakcinu identičnog sastava kao onaj što preporučuje Svetska zdravstvena organizacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prve sedmice protiv sezonskog gripa u Srbiji vakcinisano 80.000 ljudi
Društvo

Prve sedmice protiv sezonskog gripa u Srbiji vakcinisano 80.000 ljudi

Tokom prve sedmice od početka vakcinacije protiv sezonskog gripa u Srbiji vakcinu je primilo 80.000 građana izjavila je danas direktorka Insitituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović i navela da su za vakcinisanje najviše zainteresovani stariji građani ali se vakcinišu i ostali.

13.10.2024

10:12

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set