• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

28.10.2024

15:45

Ovo je najhumaniji policajac u Srbiji! Dao krv 100. puta, a evo šta je još donirao

Branko Janačković

Vesti

Ovo je najhumaniji policajac u Srbiji! Dao krv 100. puta, a evo šta je još donirao

Podeli vest

Kapetan policije Saša Mladenović (44), pripadnik Policijske uprave u Nišu danas je dao krv jubilarni 100. put čime je opet potvrdio da opravdano slovi da najhumanijeg policajca u Srbiji.

Saša je počeo da daje krv kao sedamnaestogodišnjak, što ga po svemu sudeći čini i najmlađim davaocem koji je krv dao 100. puta. Od središnjoškolskih dana, on redovno, četiri puta godišnje, dolazi u Zavod za transfuziju krvi da obavi svoju humanu misiju.

- Do sada sam dao oko 45 litara krvi. Srećan sam što sam zdrav i što mogu da pomažem. Motiviše me humanost, ja sam i potpisnik donorske kartice i davalac koštane srži tako da uvek kada mogu, volim i želim da pomažem - kaže Mladenović koji je inspektor Kriminalističke policije u PU Niš.

- Osećaj je fenomenalan, kao i prethodnih 99 puta. Juče sam, na Svetu Petku, proslavio 44. rođendan tako da ovaj jubilej ima poseban značaj za mene. Nastaviću da dajem krv, ako Bog da zdravlja, nadam se da jednom proslavim i 200. davanje krvi - kaže Mladenović za "Blic".

Sašu nije zaustavila ni pandemija virusa korona 2020. godine, pa je i usred vanrednog stanja, na vrhuncu borbe protiv ove zarazne bolesti, došao u Zavod za transfuziju da nastavi svoju plemenitu misiju.

Davao je ranije i leukocite za jedno dete iz Crne Gore koje je imalo leukemiju, a dolazio je da daje krv i pre isteka obaveznog roka od tri meseca između dva davanja kada je to bilo hitno.

Ponosan je na to što čini jer zna da je ta krv pomogla nekome u borbi za zdravlje ili čak u borbi za život.

U međuvremenu je u motivisao i suprugu da postane dobrovoljni davalac krvi, tako da je ona, i pored troje dece i operacije, dala krv 10 puta.

- Negde sam pročitao da od 100 ljudi tek troje daje krv a kada bi to činio svaki četvrti građanin, bilo bi dovoljno krvi za sve potrebe zdravstvenih ustanova. Apelujem zato na sve koji su zdravi i mogu da budu davaoci, da dođu i daju krv - poručuje Saša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set