• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.10.2024

18:33

Prostorije udruženja distrofičara Jablaničkog okruga obnovljene nakon dve decenije! Barošević: Odgovornost države ka svim građanima

minrzs.gov.rs

Vesti

Prostorije udruženja distrofičara Jablaničkog okruga obnovljene nakon dve decenije! Barošević: Odgovornost države ka svim građanima

Podeli vest

Nakon dve decenije, obnovljene su prostorije udruženja distrofičara Jablaničkog okruga u Leskovcu koje pruža pomoć osobama sa neuro-mišićnim bolestima.

Za ovu obnovu Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije odvojilo je više od četiri miliona dinara.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, izjavila je kako će ova investicija omogućiti nesmetani rad udruženja u narednom periodu u cilju pružanja podrške osobama sa invaliditetom, kao i njihovim porodicama.

- Na ovaj način se pokazuje odgovornost države ka svim građanima. Tolike godine su čekali da dobiju moderno opremljene i rekonstruisane prostorije kako bi obavljali programske aktivnosti. Ono što jeste prioritet Ministarstva za rad jeste ta da ćemo u narednom periodu organizovati ove i slične projekte. Članovi udruženja su apsolutni prioritet, ne samo udruženja distrofičara Jablaničkog okruga, već svih 500 lokalnih udruženja u sastavu naših saveza - rekla je Barošević.

Ona je takođe istakla da je jedan od najznačajnijih rezultata Ministarstva rada u prethodnom periodu je svakako što je sportsko-rekreativni centar Dubočica posle 39. godina postao dostupan osobama sa invaliditetom.

Zahvaljujem se naravno predsedniku Aleksandru Vučiću što vodi računa o osobama sa invaliditetom, ovo je dokaz da smo ispunili sve što su građani tražili - rekla je Barošević.

Sekretar udruženja distrofičara, Dragana Petrović, ističe da im je ova pomoć države izuzetno značajna.

 

- Ova adaptacija prostora nam puno znači za rad i funkcionisanje naših programskih aktivnosti -rekla je Petrović.

Predsednik saveza distrofičara Srbije, Dušan Trojanović smatra da će obnova ovog prostora  značajno uticati na život osoba sa neuro-mišićnim bolestima.

 

- Aktivnosti koje se odvijaju u ovom prostoru obuhvataju ne samo socijalnu podršku već i rehabilitaciju, podršku u obrazovanju i zapošljavanju - rekao je Trojanović.

Ovo udruženje je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i resornog ministarstva, jer je iz budžeta grada Leskovca za oblast socijalne zaštite izdvojeno je više od pola miliona dinara samo u ovoj godini!

Sredstva su dobijena na stalnom otvorenom konkursu "Srbija bez barijera".

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set