• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

06.01.2020

16:09

PO STARIM SRPSKIM OBIČAJIMA! Seke Aleksić otkriva kako se kod nje proslavlja Božić - Veljko donosi badnjak, a ja...

Estrada

PO STARIM SRPSKIM OBIČAJIMA! Seke Aleksić otkriva kako se kod nje proslavlja Božić - Veljko donosi badnjak, a ja...

Podeli vest

Jako joj je važno da sve bude ispoštovano kako treba

Seka Aleksić kaže da je Božić za nju postao mnogo radosniji praznik otkad je postala majka.

Folk zvezda je sina Jakova dobila u septembru 2016, a drugog naslednika će doneti na svet u februaru i već je odlučila da mu da ime Isak.

Foto: instagram printscreen/seka_aleksic

- Veljko i ja se radujemo Isaku podjednako kao što smo se radovali Jakovu. Jedva čekam da ga uzmem u ruke i prislonim na grudi. Užasavam se roditelja koji decu dele na dečake i devojčice. Treba da budemo zahvalni kad nam Gospod podari zdravo dete, pol je potpuno nebitan - kaže Seka i dodaje:

- Praznici u mom domu su dobili novi smisao otkad imam porodicu. Oduvek sam ih volela, a sada imam i razlog više da se radujem kraju decembra i početku januara, kada su praznovanja učestala, a dom ispunjen ljubavlju i najlepšim osećanjima. Sada tu radost uvećava dečji osmeh! Sreća je potpunija i veća ako se deli. Božić će nam biti lepši i radosniji kad dobijemo Isaka.

Foto: Instagram/Seka Aleksić

Pevačica je vernik i poštuje sve običaje za Božić.

- Ne samo da ih poštujem nego mi oni zaista pričinjavaju veliku radost: od pripremanja trpeze za Badnji dan i Božić, unošenja slame, donošenja badnjaka, za šta je suprug Veljko zadužen, do dočekivanja položajnika i božićnih pesmica... Među božićnim običajima dosta je onih koji su vezani za decu, tako da im se sada, od kada sam postala majka, još više radujem - priča pevačica i dodaje:

- Na Badnji dan moj suprug donosi badnjak, tako u naš dom unosi zdravlje, sreću i napredak. Uz badnjak, tu je i žito da godina bude plodna, kao i slama, jer se upravo na njoj rodio Isus. Sa zalaskom sunca, na Badnje veče u kuću unosimo badnjak. Na našoj trpezi budu riba, pasulj prebranac, pogaču umesim bez kvasca, a tu su i orasi, suve šljive, badem, lešnici... Posle večere ostavim ponešto na stolu, ne sklonim sve, u duhu običaja tog svetog dana.

Foto: Instagram

Seka priča da Veljko, Jakov i ona Božić proslavljaju tri dana i da im u goste dolaze rodbina i prijatelji.

- Kuća nam je puna gostiju i dragih prijatelja, sa kojima suprug i ja provodimo celu godinu, a čije su porodice daleko. To je posebna prilika da se okupimo, da provedemo vreme zajedno. Prisetimo se svega lepog što smo zajedno prošli i nazdravimo uz vino - za zdravlje, sreću i lepu budućnost - kaže pevačica.

Foto: printscreen/instagram/seka_aleksic

Seka Aleksić je otkrila šta uvek radi na božićno jutro.

- Dok ispijam prvi gutljaj kafe, uvek se prisetim svog detinjstva, ljubavi koja mi je bila davana tada. Živela sam veoma skromno i neke materijalne stvari mi nisu bile dostupne, a nisam ni želela skupe poklone. Učena sam i vaspitavana da tuđe poštujem, a svoje volim, da se samo radom i upornošću može ostvariti želja, da se materijalna stvar prosto može izgubiti, uništiti, da su čista duša i čist obraz najbitniji u životu - kaže Seka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija