• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr

17.04.2020

07:26

PETAR KUPIO POLOVNU KOMODU i dok je nosio, čuo je da nešto lupka unutra: Otvorio je i ŠOKIRAO SE ONIM ŠTO JE NAŠAO

Estrada

PETAR KUPIO POLOVNU KOMODU i dok je nosio, čuo je da nešto lupka unutra: Otvorio je i ŠOKIRAO SE ONIM ŠTO JE NAŠAO

Podeli vest

Petar Gavran (22) nije ni slutio šta će naći u komodi koju je kupio.

Petar Gavran (22) je mladić rodom iz okoline Slavonskog Broda, ali već godinu dana radi u Nemačkoj. Polovnu komodu je kupio preko internetskog oglasnika za novi stan u jednom nemačkom gradiću, a koverte krcate evrima nisu zezancija nego stvarnost kojom je mladić pokazao ljudskost - vratio je novac potpunim strancima.

- Kada smo prijatelj i ja došli po komodu nismo primetili ništa čudno. Čak nam je  čovek od kojega smo kupili pomogao da je prenesemo do auta jer je masivna. Celo smo vreme razgovarali. Tek na stepeništu moje zgrade primetio sam kako se nešto u komodi kotrlja iako me prijatelj uveravao da je to nešto drugo. U stanu sam onda otvorio fioke i ugledao albume i iznenadio se - priča Petar koji i dalje ne veruje da se sve to njemu dogodilo.

- Porodični albumi još 'ajde, ali koverte s desetinama hiljada evra! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju s kovertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila delimično pocepana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prineo je na svetlost i video da je stvarna - kaže Petar.

Foto: Pixabay

 

Neko vreme je razmišljao šta da uradi jer mu je svašta padalo napamet obzirom da se u komodi nalazilo više od 25.000 evra. Ljude nije znao pa je svašta mogao očekivati. Javio im se i kroz poruke je pokušao da ih navede na to da mu oni kažu za novac. Albuma su se setili i molili su da ih vrati jer imaju porodičnu vrednost, ali novac nisu tražili jer nisu za njega znali. 

- Nisam bio siguran je li to prljav novac, je li to uopšte komoda njihova ili je možda ukradena. Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti kao oni koji su bili u albumima pa sam onda shvatio da to pripada njihovoj porodici. Verojatno nekome ko je živeo u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je porodićni. Počeli su da rasprodaju stvari -priča Petar koji priznaje i kako su ga nagradili za njegovu skromnost.

S porodicom se ponovno našao kako bi im predao novac i albume. Kaže da su se dogovorili da se nađu na parkiralištu jer je i dalje jedan deo njega sumnjao pa je bio oprezan. Kaže da su se pokazali kao srdačni ljudi, pozvali su ga kod sebe i bolje se upoznali. 

- Ni u jednom trenutku nisam pomislio da zadržim novac jer ga ne bih mogao koristiti, ne bih s njim našao sreću, meni bi to bio nesrećan novac - skromno zaključuje dvadesetdvogodišnji mladić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 4 godine

Petre dragi...kazi ti meni koliko su te ti divni ljudi nagradili za taj tvoj plemeniti potez….ili ocekujes nagradu na "onom svetu"....zakljucak je da ni osnovci vise ne veruju u ovakva "rigoleta"....

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija