• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.08.2020

20:17

BIO JE GRADSKA FACA! Preminuo Novak Vukoje, čuveni "doktor za hrkanje", redovni član Evropske akademije nauka!

Estrada

BIO JE GRADSKA FACA! Preminuo Novak Vukoje, čuveni "doktor za hrkanje", redovni član Evropske akademije nauka!

Podeli vest

U Novom Sadu je danas u 73. godini preminuo čuveni "doktor za hrkanje", Novak Vukoje, redovni član Evropske akademije nauka.

Prim. dr Novak Vukoje je rođen 1947. godine u Sečnju, gde su se doselili njegovi roditelji iz krševite Hercegovine.

Osnovnu školu je završio u Sečnju, srednju medicinsku u Zrenjaninu, a studije medicine na Univerzitetu u Sarajevu.

Objavio je više stručnih i naučnih radova u domaćim i inostranim časopisima, te i izlagao na evropskim i svetskim kongresima. Problemom hrkanja i noćnog gušenja bavio se više od 20 godina, piše RTV.

Rezultat ovoga rada je monografija pod nazivom Hrkanje i kako ga sprečiti, knjiga Hrkanje i noćno gušenje i knjiga Rez za miran san.

Imao je vlastitu hiruršku metodu za rešavanje "bučnog spavanja", za koju je dobio zlatnu medalju na međunarodnom salonu inovacija u Moskvi 2008 godine. Od decembra 2008. godine bio je član Srpske i Ruske akademije inovacionih nauka.

Bio je član brojnih medicinskih asocijacija, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za postignute uspehe na polju stvaralaštva i inovacija u medicini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija