• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sedam

07.12.2020

16:56

OBDUKCIJA JE U TOKU! Džej Ramadanovski će biti SAHRANJEN po OVIM OBIČAJIMA

Estrada

OBDUKCIJA JE U TOKU! Džej Ramadanovski će biti SAHRANJEN po OVIM OBIČAJIMA

Podeli vest

Džej Ramadanovski preminuo je u 56. godini od posledica srčanog udara, a njegovo telo počivaće u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Međutim, još se ne zna tačan datum sahrane, jer je u toku obdukcija tela pevača, koja se u velikom broju slučajeva radi kad je reč o naprasnoj smrti.

Pošto je folker bio muslimanske veroispovesti, po tim običajima će najverovatnije i biti sahranjen.

To podrazumeva da se održava dženaza, odnosno molitva po islamskim običajima nad telom pokojnika koju vodi hodža, na mestu ispred džamije ili pored grobnog mesta, a kojoj prisustvuju svi oni koji su ga poznavali.

Sahranu bi trebalo, ukoliko to porodica želi, da vodi hodža, koji čita delove Kurana, a telo koje je već postavljeno u beli čaršav se spušta u raku bez sanduka, a nakon toga se stavljaju daske, te se mesto prekriva zemljom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jedan Hrvat

pre 3 godine

Bez obzira na vjeru bio je dobar čovjek i veliki pjevač Prema tome njegovoj obitelji sućut a njemu vječni pokoj ili rahmet duši

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija