• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Subotica.info

27.01.2021

19:45

PREMINUO FRANJO TAMAŠI, LEGENDA JUGOSLOVENSKOG I SUBOTIČKOG BOKSA! Nije mu bilo ravnog u velter kategoriji!

Estrada

PREMINUO FRANJO TAMAŠI, LEGENDA JUGOSLOVENSKOG I SUBOTIČKOG BOKSA! Nije mu bilo ravnog u velter kategoriji!

Podeli vest

Legendarni bokser Spartaka i Jugoslavije Franjo Tamaši preminuo je u 84. godini posle teške bolesti

Franjo Tamaši (1937) bio je jedan od najboljih boksera nekadašnje Jugoslavije, nije mu bilo ravnog u velter kategoriji, u kojoj je bio dvostruki prvak države.

Tiulu prvaka Jugoslavije u pojedinačnoj konkurenciji Franjo Tamaši je osvojio 1963. i 1965. godine, 1963. je bio i treći na Mediteranskim igrama u Napulju, a te godine je biran i za sportistu godine Subotice. Dres sa državnim grbom nosio je šesnaest puta, a dva puta je osvajao i prestižnu nagradu "zlatni pojas" 1963. i 1965. godine.

Boksom se bavio od svoje trinaeste godine, a aktivan je bio gotovo do poslednjeg dana 33. godine, do kada je u to vreme bilo moguće baviti se amaterskim boksom. U seniorskoj karijeri imao je 347 mečeva, od toga 17 izgubio, 27 je bilo nerešeno, a ostalo su bile pobede.

Nakon oproštajnog meča protiv Radničkog iz Beograda, pred prepunim tribinama Stadiona malih sportova 1969. godine, usledila je jednako uspešna i dugotrajna trenerska karijera, koja je trajala do 2007. godine.

Tamaši je pre mesec dana počeo da živi u Domu za stare, dve nedelje kasnije zdravstveno stanje mu se pogoršalo zbog čega je morao da ode na bolnično lečenje. Pre nekoliko dana se vratio u Dom, a jutros je preminuo.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija