• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

19.02.2021

17:22

OVAKO SU LEKARI SAVETOVALI BALAŠEVIĆA, A ON IH NIJE POSLUŠAO! Pevač poručio samo jedno: Ne dajte se, ako do sada niste!

Estrada

OVAKO SU LEKARI SAVETOVALI BALAŠEVIĆA, A ON IH NIJE POSLUŠAO! Pevač poručio samo jedno: Ne dajte se, ako do sada niste!

Podeli vest

Poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 67. godini, nakon što je početkom nedelje primljen na Infektivnu kliniku, gde se lečio od upale pluća.

Poznati kantri pevač ostaće upamćen po svojim ever-green baladama, ali i svim ostalim pesmama koje to nisu.

Prošle godine u dupke punoj sali Spensa Đorđe Balašavić održao je tradicionalni koncert za "Bogojavljensku noć". Poznati novosadski kantautor je na događaju, ispunjenom emocijama, obožavaocima priredio tri i po sata nezaboravne muzike i zabave.

Foto: printscreen

Đorđe Balašević

Počelo je pesmom Slovenska, a nakon toga usledili su Neki novi klinci pa su plišane zeke poletele iz mase. U nastavku su se nizali hitovi kao što su Mala vidra, Miholjsko leto, Remorker i Buba Erdeljan.

Scena je podsećala na unutrašnjost šatorskog krila na čijem ulazu je pisalo Circus Balbelo, a Đoletu su pomagali tamburaši i orkestar sa neizostavnim pijanistom Aleksandrom Dujinom i saksofonistom Gaborom Bunfordom.

Poznat po njemu svojstvenom humoru, Balašević se šalio i na svoj račun. Podsetio je publiku da je obećao tradicionalne Bogojavljenske koncerte, ali "Zamalo da vas zaje.em" – kazao je on, mislivši na jesen prošle godine kada je imao infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi. Kako je objasnio, jedan od lekarskih saveta posle toga je bio da ne drži koncerte duže od tri sata, na šta su prisutni reagovali smehom.

Kompozicija Zašto neven ne miriše digla je sve prisutne na noge, a tokom izvođenja pesme D-mol svetla mobilnih telefona prekrila su celu salu.

Panonski mornar je sa osmehom na licu kazao da kao svaki pravi pokret imaju autobuse navijača koje vode sa sobom i tom prilikom je pozdravio goste iz Makarske koji su sa istoimenim transparentom stajali u prvom redu. Poručio je da gde god da su nastupali sa bendom nigde nisu obrukali obožavaoce.

– Slušam sada stalno govore da ne damo naše svetinje. Samo neko otimanje. Uvek nam nešto ne daju, nešto je daleko, 400 godina staro. Moje svetinje su sve u ovom gradu, u Ulici Jovana Cvijića, Ilije Ognjanovića, moje svetinje su u ovom vremenu s vama, u onom redu, u ulici narodnog heroja. Za njih ja živim! - kazao je Balašević.

Foto: printscreen

Đorđe Balašević

Posle jedanaest sati usledile su mađarske note bez prestanka. Počelo je pesmom Devojka sa čardaš nogama, nakon toga Slabo divanim mađarski, pa Budimpeštanski sneg. Lovorike u tom delu koncerta pokupio je violinista i kustos Miroslav Jovančić koji je svojim gudalom zapalio atmosferu do usijanja.

Publika je tokom cele večeri u glas pevala sa Đoletom. Pred završetak koncerta mogle su se čuti numere Čuvaj mi Bože Novi Sad, Bela lađa, Lepa protina kći, Bože, Bože, a za sam kraj i pesma Odlazi cirkus, tokom koje je Balašević poručio prisutnima: “Ne dajte se, ako do sada niste”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nrade

pre 3 godine

Poznati kant-autor biće upamćen i po ponižavanju,blaćenju i pljuvanju po svemu što je srpsko i Srbiji i to ni manje ni više nego u Hrvatskoj.

Primećujem

pre 3 godine

Balašević kao umetnik, pesnik, muzičar... čista desetka. Zaslužuje sve počasti. Ulicu, bistu, ... Balašević kao političko biće je najbolje oslikan upravo tim rečima kojim svodi Svetinje u Crnoj Gori u ravan dve novosadske ulice i publiku sa svog koncerta. Kako će istorija svesti bilans? Ostaće zapamćen kao umetnik pesnik, a zaboraviće se besmisleno političko mešetarenje. Slava mu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17