• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2021

13:10

PUBLIKA GA JE OBOŽAVALA, SRCE JE IMAO ZA SVE! Emotivan govor Voje Brajovića na komemoraciji Vlasti Velisavljeviću

Estrada

PUBLIKA GA JE OBOŽAVALA, SRCE JE IMAO ZA SVE! Emotivan govor Voje Brajovića na komemoraciji Vlasti Velisavljeviću

Podeli vest

Komemoracija povodom smrti doživotnog člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vlaste Velisavljevića održana je danas oko podneva u tom teatru

Komemoraciji prisustvuju brojne kolege, prjatelji, supruga, drugi članovi porodice legendarnog glumca koji je preminuo 24. marta u 95 godini od posledica koronavirusa.

Sahranjen je prošle subote u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Poslednji put na scenu pozorišta koje se danas oprašta od njega stao je 12. februara 2020. godine kada je odigrao Molijerovog “Uobraženog bolesnika” u režiji Jagoša Markovića, podsetila je Tamara Vučković, upravnica JDP.

Komemoracija je počela minutom ćutanja.

 - U Jugoslovensko dramsko je došao poslednji put na komemoraciju Ivanu Bekjarevu i rekao mi želim da moja komemoracija bude vesela - rekla je Tamara Vučković koja se prva obratila prisutnima podsetivši na njegovu biografiju.

Glumica Branka Petrić u izuzetno emotivnom obraćanju podsetila je na legendarnu predstavu Ljubiše Ristića "Buba u uhu" koju su decenijama zajedno igrali.

 - Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio. Tvoj osmeh koji je delovao kao osmeh đavolka bio je tako radostan. 'Buba u uhu' nam je donela toliko zadovoljstva. Žao mi je što 'Buba' nije ušla u Ginisovu knjigu rekorda, ali ti si sa svojim karijerom sam Ginisovu knjiga - istakla je Branka Petrić.

Foto: Marko Đoković

Komemoracija Vlasti Velisavljeviću

Vojin Ćetković je podsetio na svoje druženje sa Vlastom.

 - Vlasto, što se nas tiče ti si jedini dobitnik nagrade koju smo hteli da ustanovimo – za dobrog čoveka - kazao je Ćetković između ostalog.

Foto: Marko Đoković

Ovako je Vlasta govorio: "Sve je bliži onaj dan. Gledam da ga eskiviram, ali izgleda da ne može"

U sličnom tonu govorio je i Dragan Mićanović.

 - Publika ga je obožavala, oduševljavali su se njegovom energijom, dečijom razigranošću, šeretskim osmehom. Bio je inspirativan za igru, dobrota je isijavala iz njega. Ako postoji jedina mere za dobrotu, to je Vlasta -  kazao poznati glumac.

"Pedeset godina smo drugovali. Za mene je bio radost", počeo je svoj govor Voja Brajović još jedan iz legendarne postave "Bube u uhu".

Igrali su je 1.600 puta, podsetio je Brajović.

" - Kad je došao u pozorište od njega smo naučili distancu od patetike. Nije pravimo razliku među generacijama. Njegove otvorenost bila je za sve. Srce je imao za sve. Imati čoveka koji može da se smeje na svoj račun je Božiji dar - rekao je Voja Brajović.

Vlasta Velisavljević je u JDP došao na poziv Bojana Stupice, a prvu ulogu je ostvario u predstavi "Kad su cvetale tikve". Od 1971. do 2014. godine igrao je u najdugovečnijoj predstavi, Fejdoovoj Bubi u uhu u režiji Ljubiše Ristića koja je imala više od 1600 izvođenja. Bio je omiljen među kolegama i sarađiao sa najzačajnijim pozorišnim rediteljima. Poslednju premijeru je imao 2016. godine u Šekspirovom Hamletu koji je režirao Aleksandar Popovski. U JDP-u je ostao do penzije 1993. godine.

Igrao je na scenama gotovo svih beogradskih pozorišta i mnogih jugoslovenskih i srpskih, ostvario je brojne uloge na filmu i televiziji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija