• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2021

09:12

TOZOVAC JE U NOVČANIKU NOSIO NJEGOVU SLIKU! Pevačev kum Ratko otkrio DETALJE koje niko NIJE ZNAO

Estrada

TOZOVAC JE U NOVČANIKU NOSIO NJEGOVU SLIKU! Pevačev kum Ratko otkrio DETALJE koje niko NIJE ZNAO

Podeli vest

Predrag Živković Tozovac (86), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica koronavirusa

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice verovali da će mladalački duh, koji je uvek imao, biti jači od virusa, nažalost Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

Foto: printscreen

Tozoavc je uvek nosio očevu sliku u novčaniku

- Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA - priča drhtavim glasom pevačev kum za Kurir.

- Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao - kaže on.

Ratko Rađenović kum Predraga Živkovića Tozovca: On je bio Aristotel, pamet mu je neprestano radila

- Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme - govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija