• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2021

13:31 >> 15:07

SAHRANJEN ĐORĐE MARJANOVIĆ! Porodica, prijatelji i kolege ispratili legendarnog pevača na VEČNI POČINAK - tuga na NOVOM GROBLJU /FOTO/

Estrada

SAHRANJEN ĐORĐE MARJANOVIĆ! Porodica, prijatelji i kolege ispratili legendarnog pevača na VEČNI POČINAK - tuga na NOVOM GROBLJU /FOTO/

Podeli vest

Legendarni pevač srpske i jugoslovenske zabavne muzike Đorđe Marjanović sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pre toga održana je komemoracija u Skupštini grada Beograda

Prvo je počelo izjavljivanje saučešća porodici Đorđa Marjanovića. Udovica je neutešna i sva u crnini.

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, imitator Goran Stojićević Karamela, Zorana Pavić i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara.

Marjanovićev sanduk bio je prekriven cvećem.

Pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a pre toga je održano opelo.

Foto: Marko Đoković

Udovica Đorđa Marjanovića

Od Đorđa Marjanovića oprostile su se njegove kolege i prijatelji na komemoraciji: prof. Nikola Rackov, Olga Marković, prevodilac i član ruskog kluba "đokista", umetnici Minja Subota, Nada Pavlović i Jovan Maljoković.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine, iako se prvobitno pisalo da je preminuo od koronavirusa. 

Đorđe Marjanović je bio sinonim jednog vremena, raskošnog umetničkog stvaralaštva i ogromne, jedinstvene, lične harizme. Jednako popularan tokom decenija rada među mnogim generacijima ne samo na prostorima nekadašnje Jugoslavije već i mnogo dalje, posebno u svim zemljama nekadašnjeg SSSR-a.

Foto: Printscreen You Tube

Sahrana Đorđa Marjanovića

Prvi je pevač koji je imao zvanične klubove obožavalaca u tadašnjoj Jugoslaviji, a ogromna je zvezda bio i u bivšem Sovjetskom Savezu.

Ima brojne hitove a "Lazarela", "Romana", i "Moje ludo srce" su samo neki od njih...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija