• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Gloria

06.12.2021

16:04

POTRESNA ISPOVEST IVONE PANTELIĆ! Evo kako sam pobedila rak!

Estrada

POTRESNA ISPOVEST IVONE PANTELIĆ! Evo kako sam pobedila rak!

Podeli vest

Ivona Pantelić imala je rak dojke, a sada je konačno progovorila o svom putu do izlečenja .

Ivona Pantelić, novinarka i voditeljka Drugog dnevnika RTS-a, bila je teško bolesna od karcinoma dojke. 

Dok je prolazila kroz mukotrpan proces lečenja karcinoma, najveća podrška joj je bila ćerka, Maša Đorđević, s kojom je bila nerazdvojna tih meseci.

U periodu traženja unutrašnje snage kako bi se izborila sa opakim neprijateljem, kakav je karcinom, njih dve su ojačale međusobni odnos i tako postale najbolje prijateljice.

Foto: Žarko Radovančev

Ivona i Maša

- Dok sam prolazila lečenje, operaciju i hemioterapiju, Maša se ponašala kao da je situacija sasvim normalna i da se ne dešava ništa neuobičajeno - objašnjava voditeljka i dodaje da veruje da je tako zapravo bilo najbolje.

- I sama sam podsvesno težila tome, da kroz sve faze prođem što pre. Kada mi je dijagnostikovan karcinom, trudila sam se da joj to prestavim što bezazlenije, i da tome ne pridajem previše na značaju - otvoreno je o svemu progovorila Ivona.

Ona je ćerki prvo rekla da je to što su joj pronašli izlečivo, pa tek onda o čemu se konkretno radi.

- Kada se razbolite, veoma je važno kako ćete sve što se dešava podenti psihički, i to ne samo vi, već čitava porodica- izjavila je voditeljka za magazin Glorija i tom intervjuu dodala da, svi ljudi različito prihvataju neprijante vesti.

Foto: Public

Ivona Pantelić

Ovim povodom oglasila se i Ivonina ćerka Maša, koja je priznala da je doživela šok kada jo je majka saopštila da je bolesna.

- Uplašila sam se! Bilo me je strah koliko će to putovanje kroz bolest i oporavak trajati i kako će ona sve to podenti - priznaje Maša i dodaje da je uvek nastojala da bude pozitivna i da se trudila da problem gleda sa vedrije strane.

- Nije bilo crnih misli i pesimizma. Brzo sam shvatila da je ljudima koji se razbole potrebno da neko bude tu, pored njih, ponekad samo da ćute i da se gledaju. Bolesta nas je još više zbližila i uputila jednu na drugu. Najbitnije je razumeti kroz taj šta drugi prolazi, biti tu i slušati.

Foto: Žarko Radovančev

 

 

Obe sada sa osmehom na licu zaključuju da je život borba, svakog dana od ujutru do uveče. Poručuju i da bi se, u slučaju da se nešto slično opet dogodi, iznova borile i da odustajanje nije opcija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija