• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DW.com/Informer/D. I.

20.01.2022

12:16

ŽENA PREMINULOG BOLESNA, ADVOKATI BESNI JER SE UBICA NE SEĆA Svi detalji suđenja ubici Šabana Šaulića! OPŠTI HAOS U SUDNICI!

printscreen

Estrada

ŽENA PREMINULOG BOLESNA, ADVOKATI BESNI JER SE UBICA NE SEĆA Svi detalji suđenja ubici Šabana Šaulića! OPŠTI HAOS U SUDNICI!

Podeli vest

Suđenje Alsinu Leventu, tuzrskom državljaninu koji je skirvio saobraćajnu nezgodu u kojoj je stradao kralj narodne muzike, danas je okončano u sudu u nemačkom gradu Goterslohu.

Šaban Šaulić, proslavljeni pevač preminuo je 17. februara 2019. godine prilikom povratka s nastupa nedaleko od Bilefelda, a osim njega život je izgubio i njegov klavijaturista Mirsad kerić, dok je kum legendarnog muzičara Slobodan Bobi Stojadinović teže povređen.

Foto: Tviter

Goca, Mihajlo i Sanela na suđenju Šabanovom ubici

Suđenje Alsinu Leventu, turskom državljaninu koji je u alkoholisanom stanju izazvao nesreću u kojoj su strdali Šaban i Mirsad danas je održano, a porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su u sudnici.

Foto: printscreen facebook

Alsin Levent

Kako prenosi Dojče vele, na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat. Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da "ne zna". Advokat porodice Šaulić protestovao i tražio da optuženi direktno odgovara na pitanja.

Foto: Tviter

Alsin se krio iza knjige

Advokat optuženog rekao da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo je izrazilo sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.

Svedočio je i sudski veštak.

- Sudar se dogodio na auto-putu A2 kod Gitersloa u delu gde je gradilište i smanjena je brzina na ispod 80 km/h - auto u kojem je bio optuženi išao brzinom od 156-193 km/h, a onaj u kojem su bili Šaulić, Kerić i treća osoba 72-92km/h... Šailić i Kerić bili su vezani pojasom, za treću osobu se ne zna. Svetla na automobilu bila su upaljena- rekao je vaštak na sudu.

Foto: Tviter

Skandal na suđenju...

Sudija je ispričao da su optuženom Leventu, dok je bio u istražnom zatvoru, pretili Balkanci koji su u to vreme bili u istražnom zatvoru. Uprava zatvora strahovala je da ga ne povrede, pa je on zbog toga imao poseban tretman, u smislu da su ga pazili i čuvali.

Potom je reč uzeo tužilac, prenosi DW.

- Optuženi je veče pre vožnje pio alkohol, u krvi mu je utvrđeno 0,8 promila, a 2-3 dana pre nesreće pušio je džoint, što je takođe utvrđeno analizom THC.

Foto: printscreen instagram

Mirsad i Šaban

A dok su suđenju prisustvovali skoro svi članovi porodice Šaulić, supruga Mirsada Kerića, Ružica, je izostala. Kako prenose mediji, ona je bolesna, ali će svakako pomno pratiti šta se sve događalo.

Foto: Tviter

Ružica i Mirsad Kerić

- Ružica je bolesna, zato ne prisustvuje suđenju. Jako je nervozna, loše je, ne može da podnese nepravdu, zato se i razbolela - počeo je izvor i dodao da ju je i sin zamolio da ne dolazi u takvom stanju.

- On je najbolje poznaje, zna da bi se samo još više iznervirala i da bi napravila skandal. Pored toga, Ružica taj sud i ne priznaje! To je tek početak suđenja, istraživanja. Svakako, ona želi da ide dalje u reviziju. Istražiće šta je sve sud otkrio, šta su sve i na koji način istražili. Danas glavnu reč imaju javni tužilac i sudija, a kada se to završi, i sama će da ispita šta su sve nadležni saznali. To je njen cilj. Ukoliko bi se danas presudilo, ta presuda bi bila smešna. Upravo zato neće odustati od revizije, kako bi njihove porodice dobile pravdu - otkriva izvor blizak porodici Kerić.

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija