• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr/Informer/D. I.

27.01.2022

16:01

TATA, VOLIM TE! Ispraćaj Akija Rahimovskog, govor njegove ćerke RAZDIRE DUŠU!

Luka Šangulin/Index

Estrada

TATA, VOLIM TE! Ispraćaj Akija Rahimovskog, govor njegove ćerke RAZDIRE DUŠU!

Podeli vest

Proslavljeni pevač ispraćen je na večni počinak

Aki Rahimovski, pevač grupe "Parni Valjak" danas je sahranjen na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, a od njega su se oprostili članovi njegove porodice, prijatelji i kolege.

Foto: Luka Šangulin/Index

Emotivni govor njegove kćeri Dine dirnuo je mnoge do suza.

- Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovek- rekla je slomljena Dina.

- Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti- poručila je.

- Volim te tata- zaključila je Akijeva ćerka kroz suze.

Aki je ispraćen uz pesmu "I Did It My Way''. Akijevu fotografiju na sahrani nose njegovi unuci.

Brojni hrvatski pevači došli su da se poslednji put oproste od Akija. "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", piše ispred odra uz Akijevu fotografiju. Riječ je o stihovima iz pjesme Parnog Valjka, Moja je pjesma lagana.

Foto: Youtube printscreeen

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Zbogom legendo - ljudino, teško će biti živeti bez tebe, jer si ti i onako težak život činio, tvojom pojavom, glasom, rečima, ljudskom toplinom, lakši.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija