• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

17.02.2022

08:21

JEZIVA TRI POSLEDNJA SATA ŠABANOVOG ŽIVOTA Danas je TRI godine od Šaulićeve smrti, njegov kum otkrio da se pevač čudno ponašao!

Estrada

JEZIVA TRI POSLEDNJA SATA ŠABANOVOG ŽIVOTA Danas je TRI godine od Šaulićeve smrti, njegov kum otkrio da se pevač čudno ponašao!

Podeli vest

Kralj narodne muzike izgubio je život nakon saobraćajne nesreće u nemačkom gadu Bilefeldu pre tačno tri godine

Tog 17.februara 2019. godine sve je probudila vest o smeri kralja narodne muzike Šabana Šaulića koji je preminuo u teškoj saobraćajnoj nesreći do koje je došlo nakon njegovog koncerta u Bilefeldu.

Foto: pink.rs

Poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći... Šaban Šaulić

Pevač je nakon udesa prebačen u bolnicu, gde je, nažalost, uprkos naporima lekara, preminuo.

Kako se navodi u policijskom izveštaju dva vozila su sletela sa puta i udarila u bankine, a inicijalni izveštaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povređene.

U automobilu je bio Šaban Šaulić, pevač, njegov klavijaturista Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović, kum legendarne estradne zvezde. 
Osoba koja je izazvala nesreću udarivši u automobil u kom su bila njih trojica jeste Alsin Leven, Turčin koji je 20. januara osuđen na samo tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nesreće pod dejstvom alkohola u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, dok je Slobodan Stojadinović zadobio teže povrede.

Porodice Šaulić i Kerić podnele su žalbu na ovu presudu, a Šabanov kum koji nije smogao snage da prisustvuje suđenju otkrio je kako su izgledala poslednja tri sata kralja narodne muzike:

- Sve je nekako bilo čudno, još od nastupa koji je imao te noći. Šaban je stalno gledao na sat. To je uradio čim je kročio na binu, a zatim još pet-šest puta tokom koncerta. Kao da je negde žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, kao da je žurio u smrt - priseća se plačnim glasom pevačev kum.

Foto: pink.rs

Slobodan Stojadinović, kum Šabana Šaulića jedini je živi svedok tragedije

Stojadinović ističe da je pevač bio nervozan i zahtevao da što pre krenu u Beograd.

- Dogovorili smo se da odspavamo sat vremena u hotelu, da navijemo sat u 6.15, spremimo se i krenemo na aerodrom. Kada mi je zvonio sat za buđenje, Šaban je već bio ispred mojih vrata i lupao. Pitao sam ga: "Šta ti je, zašto žuriš?! Dogovorili smo se sada da ustanemo." A on mi je rekao: "Pa hajde, molim te, brzo! Zašto kasniš? Žurimo!" - pričao je Stojadinović drhtavim.

- Nikada pre nije bio takav. Imali smo još tri sata do poletanja aviona, a on se ponašao kao da kasnimo. Ubrzo smo ušli u auto i primetio sam da je nervozan. Čak mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Nisam mogao da verujem šta mi priča, ali pustio sam ga, nisam hteo da se prepirem.

Slobodan kaže da je Šaban primetio da su na "seatu" loša svetla. Mirsad Kerić, koji je upravljao automobilom, rekao mu je da će upaliti duga svetla.

- Na putu su bili radovi, pa su automobili iz tri trake prelazili u jednu. Samo smo čuli "bam"! Drugo vozilo je naletelo na nas otpozadi, a Mirsad je počeo da koči. Od siline udarca, gepek me je nabio skroz napred, kod Šabana, koji je sedeo na suvozačevom mestu. Na Mirsada je pao sintisajzer, od kog je zadobio težak udarac u glavu. Ja sam nekoliko puta padao u nesvest i budio se. Bilo je jezivo gledati kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada. Šabana nigde nisam video. Pitao sam gde je, a lekari hitne pomoći su mi rekli da ga voze u drugu bolnicu. Tada sam se opet onesvestio - završava priču Stojadinović.

Foto: Pink.rs

U bolnici preminuo

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Foto: youtube printscreen

Ostaće zauvek upamćen... Šaban

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Bio je pevač, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike". Niko nije ni slutio da će u tragičnoj nesreći poginuti.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Ipak, veći deo svog života živeo je u Beogradu, sa suprugom Gordanom i troje dece - Ildom, Sanelom i Mihajlom.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Nakon toga, počeli su da se ređaju hitovi, koji se i dan danas rado slušaju. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr. Ono što su svi koji su ga voleli znali jeste to da je Šaban obožavao život, uvek je bio nasmejan, čak i u teškim trenucima.

Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija