• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

22.02.2022

18:08

Marija Šerifović progovorila o nasilju u muzici: NIKAD NE BIH PEVALA CECINU PESMU "VOLIM UKUS TVOGA ĐONA"! (VIDEO)

printscreen

Estrada

Marija Šerifović progovorila o nasilju u muzici: NIKAD NE BIH PEVALA CECINU PESMU "VOLIM UKUS TVOGA ĐONA"! (VIDEO)

Podeli vest

Nasilje u tekstovima pesama na koje je poslednjih dana ukazala studentkinja FDU-a, a koje je obelodanila ćerka Vlade Divca, Petra, sada je prokomentarisala Marija Šerifović

Pevačica Marija Šerifović vratila se sa malog odmora u Americi na kojem je bila sa svojom majkom Vericom Šerifović. Ona je doživela neprijatnost u povratku za Srbiju zbog čega je morala noć da provede na aerodromu.

Foto: printscreen tvin

Naime, Marija je sve detaljno objasnila u svom vlogu šta se izdešavalo, a mi smo je pitali kako se oseća nakon što je bezbedno vratila u svoju zemlju. 

- Bilo je traumatično, spavala sam na aerdromu, ali sve u svemu odmorila sam se. Spremna sam za "Zvezde Granda" i spremna sam za sve ono što nas očekuje, a o svetmu tome ćemo pričati za 72 sata - govori Marija. 

Foto: ATA Images

Poslednjih dana glavna tema u medijma jeste ispitni rad studentkinje FDU „Nasilje nad ženama u domaćim pesmama“, koji se širi na društvenim mrežama uz brojne komentare u kojima se osuđuje „lakoća se kojom se takvi stihovi masovno pevuše“ i tretman žena u domaćoj muzici.

„Kao dete kazni me, kao ženu spasi me“, „robinja sam tvoja, ubij me“, „pred vratima spavala kao pas“, „ja bih opet bila tepih po kome ti gaziš“, „volim ukus tvoga đona“, „udari me jako da me zaboli“, „za moje dobro gazi me“, „izbaci me kao da sam đubre…“, „možeš da me siluješ, možeš da me ubiješ, svejedno je“, ili „ja joj zviznem nogom par šamara, i onda ona prestane da smara“, „od batina sam te odro“, „strašno sam patio, sve dok sam tebe mlatio“, „da si više mrtva, više bi se slagali“… neki su od stihova iz odabranih pesama izvođača i autora u video radu, među kojima su i Ana Bekuta, Svetlana Ražnatović, Zana, Aca Lukasa, Zdravko Čolić, Riblja čorba, Sunshine, Bad copy…

Foto: Informer

Marija je iznela svoj sud na ovu temu, ali se i osvrnula na pesmu svoje koleginice Cece Ražnatović koja poziva na nasilje.

- Ja mogu da govorim u svoje ime, ali nisam sigurna da bih ja sada pevala "Volim ukus tvoga đona", nije mi to baš neki ultimativni fetiš (smeh), ali sam sigurna da može da se tumači na razne načine. Kada uzmemo da čitamo tekstove, slažem se da to može da bude diskutabilno, ali sam sigurna da žene koje pevaju takvu muziku ne zastupaju te stavove, već se vode kao slobodom umetnosti. Mada ipak mislim da je to najbolje pitanje za osobe koje interpretiraju takve tekstove- ističe pevačica. 

Pevačica se osvrnula na sukob sa Aleksandrom Milićem Milijem koji ju je javno optužio da favorizuje kandidate i apeluje na svoje pratioce da glasaju za njih. 

Foto: ATA Images

- Ja favorizujem svoje kandidate tokom čitave sezone. Moje je apsolutno da na svojoj društvenoj mreži objavim broj kandidata za koji će moja publika koja mene voli da pošalje svoj glas. Ako ćemo potpuno iskreno da govorimo jedina osoba koja je favorizovala svoje kandidate jeste upravo Mili. Ako se prisetimo on je jedini koji je izašao na scenu i svirao sa svojim kandidatom, ja nisam, a bilo je još drugh sa kojima je isto radio - završava pevačica pevačica za naš portal. 

Marija je u poslednjoj emisiji "Zvezde Granda" zapretila Viki da će je udariti pesnicom u glavu, a u nastavku teksta pogledajte šta je pevačica odgovorila na pitanje šta će se desiti sa Violetom ukoliko nastavi da je provocira. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Oduvek sam mislila da ne drzi do sebe kad je spala na pevanje te pesme. Isto je i gledanje preko nisanja koju peva njena cerka. Zovu na nasilje.

zora

pre 2 godine

Ne zastupaju takve stavove one koje pevaju te pesme ali nikako nemogu da znaju kako ce one uticati na poremecene umove koji ih slusaju. Te pesme zovu na nasilje i debelu lovu su zaradile one koje ih pevaju.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija