• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S.K.

07.03.2022

07:00

FAVORIT IZ SENKE! PREDSTAVNICA SRBIJE NA PESMI EVROVIZIJE POBRALA SIMPATIJE PUBLIKE! Konstrakta oduševila Evropu!

Printscreen/Instagram

Estrada

FAVORIT IZ SENKE! PREDSTAVNICA SRBIJE NA PESMI EVROVIZIJE POBRALA SIMPATIJE PUBLIKE! Konstrakta oduševila Evropu!

Podeli vest

Konstrakta će predstavljati Srbiju na izboru za Pesmu Evrovizije u Italiji, a Evropa je već odlepila za njom!

Ekscentrična umetnica s pesmom "In corpore sano" dobila je čak 44.459 SMS glasova publike, od 153.000 hiljade, koliko je ukupno stiglo, a trijumfovala je i kod stručnog žirija! Kao favorit iz senke u finalu je iza sebe ostavila Saru Jo, Zorju, Acu Lukasa...

Foto: Instagram

Ana Đurić

U šoku

Konstrakta, čije je pravo ime Ana Đurić, očarala je gledaoce širom Evrope neobičnim performansom u kom je sedela na bini i prala ruke u lavoru. Fanovi ovog takmičenja oduševljeno su delili snimke njenog nastupa na društvenim mrežama uz komentare: "Ovo je sjajno!", "Kakva umetnost", "Bravo, Srbijo!", "Prevedite nam reči pesme...". Najpoznatiji i najuticajniji blog o Evroviziji - "Vivi" među prvima se oglasio nakon njene pobede i napisao da je Srbija napravila pravi izbor: "Evropa će biti oduševljena, postići ćete veliki uspeh!"

Urednica Informera
zaradila 100 evra

Urednica Informera Jovana Bogdanović jedna je od retkih koja je verovala u Konstraktin trijumf i bez razmišljanja se kladila na nju. Kvota za njenu pobedu na dan finala bila je 12, a Jovana je uplatila 1.000 dinara i zaradila čak 12.000.

Foto: ATA Images

Konstrakta

Konstrakta kaže da i dalje ne može da poveruje da je pobedila!

- Nisam ni sanjala da će publika glasati za mene! U šoku sam! Trebaće mi vremena da se saberem. Moja deca, sin Nikola i ćerka Lena oduševljeni su ovim uspehom. Rekli su mi: "Mama, ti si car" - priča pevačica za Informer i dodaje:

- Jao, čeka me mnogo posla! Već danas počinjem s pripremama za Pesmu Evrovizije. Sada ću morati sve svoje privatne obaveze da podredim spremanju za ovaj muzički festival.

Foto: Printscreen You Tube

Ana Đurić dobija informaciju da je pobedila
Nema knjižicu

Neobična umetnica, koja je po zanimanju arhitekta, kaže da su stihovi iz pesme u kojima kaže: "Nemam knjižicu" tačni:

- Pesma je slojevita i ima mnogo značenja. Govori o zdravlju, ali ne o pandemiji koronavirusa, već se odnosi na generalnu situaciju. Tačno je da nemam zdravstveno osiguranje, pa ni knjižicu. Plaćam svaki odlazak kod doktora.

Ona objašnjava i kako je došla na ideju da sebi da umetničko ime Konstrakta:

- Na studijama arhitekture imala sam predmet Istorija umetnosti i profesor nam je pričao o društvenim konstruktima. Od tada sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt, i sebe i pesme. Eto, tako sam došla na ideju da budem Konstrakta!

Pesma Evrovizije biće održaće u Torinu od 10. do 14. maja, a Srbija će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, koja je na programu 12. maja.

Foto: ATA Images

Nastup Konstrakte

TABELA
GLASOVI PUBLIKE
Konstrakta "In corpore sano" 44.459
Sara Jo " Muškarčina" 21.253
Zorja "Zorja" 16.875
Aca Lukas "Oskar" 11.018
Lift "Drama" 6.947
 

Lukas: Žiri je glasao po
naredbi Olje i Bujketa


Aca Lukas optužio je žiri da je glasao po naredbi urednice zabavnog programa i direktora RTS, Olivere Kovačević i Dragana Bujoševića.

- Bilo je jasno kao dan da nećemo dobiti glasove od žirija, jer se sve radilo po diktatu Olje i Bujketa! To što mi je Neda Ukraden dala šest poena unapred je dogovoreno, jer ona i ja nismo u dobrim odnosima, pa da ispadne da me ne miniraju. Iz bekstejdža sam otišao ranije, jer nisam imao tamo šta da tražim kada sam video da mi četvoro iz žirija nisu dali nijedan bod - kaže Lukas, dok njegov menadžer Saša Mirković dodaje:

Foto: Printscreen You Tube

Aca Lukas

- Nemoguće je da je Aca imao samo 11.018 glasova kad njemu na koncerte dolazi po 75.000 ljudi. Lukas je oštećen za preko 100.000 glasova. Zato ćemo organizovati koncert "Može i bez RTS-a", da svi vide koliku podršku ima i da je sve ovo sramno.

Foto: Printscreen You Tube

Aca Lukas



Tekst pesme:

KONSTRAKTA
"In corpore sano"
Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?
Koja li je tajna?
Mislim da
U pitanju je duboka hidratacija
Kažu da na koži i kosi se jasno vidi sve
Recimo, tamni kolutovi oko očiju
Ukazuju na probleme s jetrom
Fleke oko usana, možda uvećana slezina?
Uvećana slezina nije dobra, nije lepa
A umetnica mora biti zdrava
Biti zdrava, biti-biti-biti-biti zdrava
Biti zdrava, moram, moram, moram
Velika je sreća što postoji
Autonomni nervni sistem
Ne moram kontrolisati otkucaje srca
Srce kuca, srce samo kuca
Letnjeg dana jarke boje
Suknje moje na mom telu, suknje moje, pas i ja
Šetamo nas dvoje, brojimo korake
Suknja ide oko noge moje, mi šetamo i to je sve
I ne mora bolje, srce samo kuca
Dajem poverenje, neka samo kuca
Dajem poverenje, neka kuca, neka dišem
Bože zdravlja, Bože zdravlja, Bože zdravlja
Nemam knjižicu
In corpore sano, in corpore sano
Corpus je sanum i šta ćemo sad?

Foto: ATA Images

Konstrakta


 

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30