• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

09.03.2022

10:26

OTKRIO TAJNU TAKMIČENJA Saša Popović priznao koji način glasanja je najpravedniji!

ATAIMAGES

Estrada

OTKRIO TAJNU TAKMIČENJA Saša Popović priznao koji način glasanja je najpravedniji!

Podeli vest

On nema sumnju.

Izbor za "Pesmu za Evroviziju", se završio, ali prašina koja se podigla i dalje se ne smiruje.

Naime, od kada je Aca Lukas optužio Oliveru Kovačević za primanje mita, festival se našao u centru skandala, a dovedena je u pitanje i regularnost glasanja.

O tome se već danima govori, a juče se oglasila i kompanija koja je obračunavala glasove i potvrdila da je glasanje bilo regularno.

Foto: YouTube printscreen

Međutim, interesovanje javnosti za glasanje žirija još uvek ne jenjava, pa su voditelji u jutarnjem programu TV Prva za mišljenje pitali Sašu Popovića, koji je godinama u žiriju Zvezda Granda:

- 18 godina radim Zvezde Granda, 300 glasanja sam radio sa Komtrejdom koji je sada bio zadužen i za glasove na Evroviziji... Kad je Darko Lazić pobedio imali smo milion i po glasova. Neverovatno je da je za 15 minuta iz Srbije stiglo 144.000 glasova, to je onda rekord. Za naš izbor za pesmu Evrovizije obicno stigne 20 - 30.000 glasova, to je neki maksimum. U Zvezdama Granda gde se glasa i iz Bosne, Crne Gore, Severne Makedonije, u prvom krugu za sat vremena 200.000, a ovde za 15 minuta 144.000. - rekao je Saša i dodao:

Foto: ATAIMAGES


- Čim sam video da u narednih sat vremena nisam dobio "Hvala sto ste glasali", znao sam da ima mnogo glasova... Poruka stigne tokom noći, ujutru, jer ne može to sistem da obradi.
Kod Komtrejda nema laži, ali ako Lukas kaze da je pokradeno 100.000 onda će valjda da dokaže. Da Lukas nije digao frku pre izbora i da nije izjavljivao da je 30.000 evra uzela Olja za Saru Jo, svojim izjavama i postupcima je podigao interesovanje za takmičenja. Ako vam kažem da uvek stigne 20.000 glasova, a sad mnogo više, to je zbog toga. Kada provajderi uzmu pare, RTS, Telenor, Etel, ostaće 8-10 hiljada evra za humanitarne svrhe i za to će trebati mesec dana da se obradi i uplati 
- rekao je Saša, u pokušaju da objasni zašto Lukas misli da je pokraden, pa je dao obećanje:

U Zvezdama Granda za četiri sata takmičar iz Srbije nije dobio ovoliko glasova. Ja ću platiti još toliko u dobrotvorne svrhe, ako se dokaže da broj SMS glasova nije tačan.

Foto: Marko Đoković

S obzirom da godinama radi posao u kojem se bavi takmičenjem gde glasanje funkcioniše po istom principu, dao je svoj odgovor na pitanje koje glasanje je pravednije:

- Najverodostojnije glasanje je ono putem SMS-a, jer tu glasa, na primer, 150.000 ljudi, a u ziriju njih 12 - rekao je Saša, pa dodao da žiri nema međusobni uticaj:

- Pravilnik je takav da žiri ne sme da se dogovara. Iako komuniciraju međusobno, kada daju glasove svako se skloni sa strane. Recimo, Neda sigurno nije znala ko je za koga glasao - rekao je Saša, a nakon što mu je voditelj rekao da je Konstrakti namerno dala 0 bodova, baš zato što je znala da će ostali 12, Popović je odgovorio kratko - osmehom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija