• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.04.2022

14:39

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Željko Mitrović pravi najmodernije pozorište specijalizovano za mjuzikle

Jelena Simonović

Estrada

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Željko Mitrović pravi najmodernije pozorište specijalizovano za mjuzikle

Podeli vest

Vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović, kupio je nekadašnji bioskop "Odeon" I na tom mestu će napraviti najmodernije pozorište koje će biti specijalizovano za mjuzikle i veoma zahtevne rok koncerte

Upravo ste postali vlasnik nekadašnjeg bioskopa "Odeon", kakvi su vam planovi sa ovim prostorom i zbog čega ste se odlučili na ovaj korak?

Već godinama pokušavam da pronađem i kupim prostor koji bi bio adekvatan za pravljenje pozorišta specijalizovanog za mjuzikle i veoma zahtevne rok koncerte, to je razlog zašto sam učestvovao na licitaciji i na sreću pobedio, kupio i već u potpunosti isplatio kupovinu nekadašnjeg bioskopa "Odeon" od koga pravim potpuno nesvakidašnje pozorište! Plus poslednjih meseci mnogo pišem pa imam i tu vrstu ambicija, da u ovoj sveopstoj krizi dramatirgije ponudim jedan potpuno alternativno-bulevarski rok koncept, jer sam se uvek rugao i mogu da kažem malo gadio pežurativnom podsmehu na "bulevarsko", samo ne znam zasto niko ne pominje da je i Šekspir bio bulevarski pisac a ne dvorski, ali razumem i današnju pozorisnu publiku koja u dobroj meri sebe smatra posebnom i kao da im smeta masovnost, to je naravno elitistička hermetizacija koja i služi da se ne obesmisli svrha postojanja posebnosti i onoga sto danas zovemo "pozorisnom publikom".

Vi ste neko ko nikada ne investira pogrešno, ali čini se da je interesovanje za pozorište opalo. Kako planirate da vratite publiku u pozorište?

- Možda mi i uspe da pokazem kako nije teško napuniti pozoriste svih sedam dana u nedelji! Ali moram da priznam da me malo greje i činjenica da će zloglasni Žeks pored svih svojih obaveza napraviti u Beogradu pozorište koje će biti profitabilno i za čije će se predstave teško pronalaziti slobodna karta! Pogledao sam U Londonu sve od predstava, i Hamiltona, i Boni i Klajd, i Harija i Juliju i Lajons Kinga i Priti vumen...i još desetak novih. Stari repertoar takođe znam napamet Čikago, Fantom, Dedi kul, Mama Mia, i mnoge druge, od kojih sam neke pogledao i više puta i ono u šta sam siguran da se obliku koji je danas dominantan u ovoj vrsti umetnosti desio veliki upad filmske i televizijske savremene tehnologije koja se u Londonu tek počela imlementirati, a ja duboko verujem da ćemo u toj kategoriji biti svetsko iznenađenje! To je nekako i logicno jer je publika postala poprilično razmazena pa joj nekako idemo i susret!

Foto: Jelena Simonović

Željko Mitrović

Kakvo pozorište nameravate da napravite s obzirom na to da ste poznat kao furturista i da uvek uvodite novitete u svakom pogledu? Da li je reč o običnom pozorištu sa jednostavnim predstavama ili će tu biti nekih specifičnosti?

- Ideja je da se kupovinom jedne pozorišne karte kupe četiri dozivljaja, što bi značilo da u isto vreme gledalac ne bi bio siguran da li je došao na pozorišnu predstavu, rok koncert, bioskopsku projekciju, ili na iluzionistički šou! Još u vreme kada je moj dobar prijatelj Oskarovac Kejvin Spejsi, jos dok je ovde u Londonu bio umetnički direktor Šekspirovog pozorišta "Old Vic", često je raspravljao sa mnom baš o ovoj temi, da li će se pozorište kao osnovna audio-vizuelna umetnost pomerati u pravcu drugih umetnosti iz aidio-vizuelne kategorije! Naravno da sam ja bio u pravu jer u sveopštoj internet eksploziji, ali i desocijalizaciji publika je svaki dan sve zahtevnija, ali se u istom trenutku razvija i sve vidljivija požuda ili afinitet, koji se jednostavno zove "Živ čovek!

Spomenuli ste da pišete predstavu? Možete li nam otkriti nešto o tome?

- Što se tiče moje predstave "LUCIFER" koju pišem, režiram i produciram sam i koja će svečano otvoriti "Odeon" polovinom oktobra, njen višeslojni oblik će nas svakako podsetiti koliko smo kao civilizacija postali površni i povodljivi, ali će to biti i priča o izdaji i licemerju, grehu i praštanju o ljubavi i mržnji, ali pre svega o daru koji se zove slobodna volja i koji nam niko nije uskratio dok ga se sami ne odrekosmo!

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17