• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

10.05.2022

20:07

SMRTI POZNATIH KOJE SU OBAVIJENE VELOM MISTERIJE Odlazak ovih zvezda potresao je javnost, a i dalje se ne zna šta se tačno desilo!

printscreen

Estrada

SMRTI POZNATIH KOJE SU OBAVIJENE VELOM MISTERIJE Odlazak ovih zvezda potresao je javnost, a i dalje se ne zna šta se tačno desilo!

Podeli vest

Njihova smrt nikada neće ostati rasvetljena.

Smrti poznatih ličnosti uvek privlače mnogo pažnje, ali one koje ostanu nerasvetljene godinama, pa čak i decenijama intrigiraju region.

Poznato je da vreme ne ide u prilog istazi, pa okolnosti pod kojima su umrli verovatno nikada neće biti utvrđene, a mi vam predstavljamo nekoliko slučajeva koji su i dalje obavijeni velom misterije.

Dušan Peković

Foto: Printscreen

Dušan Peković, glumac

Prerana smrt glumca Dušana Pekovića koji je tumačio lik Pinkija u kultnom filmu "Rane" iznenadila je javnost, jer je imao samo 19 godina. Neki su pričali da je konzumirao nedozvoljene supstance čija je doza bila fatalna, dok su drugi pričali da je ugušen u snu.

Kako je u tom momentu bio u vojsci, Peković je preminuo u kasarni, a njegova majka dugo nije mogla da skupi hrabrost i pročita rezultate obdukcionog nalaza.

U obdukcionom zapisniku piše da je smrt nastupila usled gušenja, zbog udisanja želudačnog sadržaja koji je povratio. "U grlu, dušniku i glavnim dušnicama nalazi se obilna količina želudačnog sadržaja, koja skoro u potpunosti ispunjava njihov lumen i u kome su prepoznatljivi delići polusvarene hrane" stajalo je u zapisniku. Međutim, kako je došlo do toga da se Dušan nije probudio tokom povraćanja i danas je ostala misterija.

Jelena Marjanović

Foto: Insajder

Jelena Marjanović, pevačica

Pevačica Jelena Marjanović je ubijena još 2016. godine sa nekoliko udaraca u glavu tupim predmetom, a o njenom slučaju pisali su čak i svetski mediji. Jelenino telo je pronađeno pored nasipa u Borči, a za svirepo ubistvo pevačice bili su optuženi razni ljudi iz njene okoline. Ni šest godina kasnije počinilac zločina nije u zatvoru, iako su mnogi sasvim sigurni da je muž pevačice, Zoran Marijanović, usmrtio Jelenu.

Prema prvim informacijama, pevačica je oteta i ubijena na nasipu. Zatim se pojavila verzija da je usmrćena sa jedne, a onda bačena u kanal sa druge strane nasipa. Takođe, jedna od verzija je bila i da je oteta na nasipu, strpana u automobil u kojem je ubijena izvan Borče, a zatim bačena u kanal. Pominjalo se i da je Jelena bila živa kada je bačena u kanal, jer joj je tokom obdukcije pronađena voda u plućima.

Jedina stvar koja je sigurna je da je usmrćena između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu.

Za njen slučaj i dan danas vlada ogromno interesovanje, međutim, nema naznaka da će onaj koji je ovaj zločin počinio odgovarati pred pravdom.

Dušan Kostić

Foto: Printscreen

Dušan Kostić, pevač

Pevač Dušan Kostić odlučio je da sebi oduzme život skokom sa Pančevačkog mosta, a njegovo telo nikada nije pronađeno. Autor čuvenog hita "Sačuvaj tajnu ljubavi moja" je pored stubova ostavio torbicu sa ličnim dokumentima, ali jedini svedok njegovog skoka s mosta zapravo i nije bio siguran da je u pitanju bio pevač.

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Treća verzija, sigurno i najčudnija, je da je Duško sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Slučaj je postao još misteriozniji kada je na adresu njegove supruge i roditelja stiglo pismo sa porukom "Mnogo vas volim, oprostite mi", a na kojem nije bilo ni potpisa ni pečata.

Ksenija Pajčin

Foto: Printscreen You Tube

Ksenija Pajčin, pevačica

Pevačicu Kseniju Pajčin je pre 12 godina ubio njen dečko, Filip Kapisoda, koji je kada je shvatio šta je uradio odlučio da presudi i sebi. 

Tragična smrt mladog para potresla je region, a i dan danas se nagađa šta je bio motiv ubistva. Do skoro su svi mediji tvrdili da je Filip usmrtio Kseniju u naletu ljubomore, međutim, mnogi su osporili ovu teoriju. Privatni detektiv je ove godine izneo novu rekonstrukciju kobne večeri, a samim tim i nov motiv ubistva:

Foto: Youtube printscreen/Ksenija Pajčin

Ksenija Pajčin, pevačica

- Ključ ove misterije i Filipovog ponašanja nalazi se upravo u njegovom telefonu. Tog dana sve je bilo idilično. Bili su u noćnom provodu, pomirili se, zajedno su, vole se. I sve je to tako trajalo do kasno u dan, sve dok Ksenija nije uzela njegov telefon. Ona je kao i svaka znatiželjna devojka pogledala Filipov telefon i detaljno pregledala sa kim se njen dečko dopisuje. Upravo se desilo ono što je ona i sumnjala. Ksenija je pročitala poruke od jedne osobe koju je odlično poznavala i bila je sto posto sigurna da je to osoba sa kojom je nju Filip prevario. Ona ga je odmah probudila i umesto poljupca počela je da se svađa sa njim i da ga napada za prevaru i za izdaju. Rekla je: ‘Evo upravo te je zvala tvoja ljubavnica’. Dok je svađa trajala, ona se sve vreme oblačila i spremala za izlazak. Filip je pokušavao da joj objasni, da je smiri, međutim, to nije prolazilo – ispričao je detektiv u svojoj emisiji „Lovci na ubice“ i dodao:

Foto: Youtube printscreen/Ksenija Pajčin

Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda

Postavlja se pitanje zašto se svađa nije smirila? Zato što se radilo o osobi kojoj je Ksenija bezgrančno verovala i nije mogla da prihvati da se sada njena ljubav nalazi u zagrljaju te osobe kojoj se Ksenija sve vreme poveravala. Toj osobi je govorila sve slabe tačke u vezi sa Filipom i osećala je kao da je Filipa na tacni servirala upravo tamo odakle su te poruke stigle. Ništa nije moglo da obuzda njen bes u tom trenutku i ona je rekla: ‘Upravo idem sada kod mog prijatelja koji poseduje moćnu televiziju da ovo sve javno kažem, i novinare ću da zovem, videćeš ti, uništiću vas‘- otkrio je detektiv u emisiji i dodao:

Foto: Public

Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda

– Poruke koje su se nalazile u Filipovom telefonu u tom trenutku bile su toliko skandalozne da bi uništile i njegovu reputaciju, a isto tako i reputaciju i brak te osobe koja je poruke poslala. Ksenija je uzela telefon, stavila u svoju tašnu i krenula ka vratima Filipa je uhvatila panika. Nije znao u tom trenutku šta radi, dohvatio je pištolj, repetirao i opalio metak u potiljak Ksenije Pajčin. Tek kada je ona pala shvatio je šta je uradio i uhvatila ga je panika na samu pomisao da je on postao ubica, i to ne bilo koga nego upravo osobe koju je voleo najviše na svetu. Svestan toga šta je uradio, i da ovim gestom ubistva je obrukao i sebe, a pre svega ime svoje porodice, shvatio je da mora da ‘ublaži’ to što je uradio, a da ne propusti najvažniju stvar. Uzeo je svoj telefon iz Ksenijine torbe i obrisao sve poruke, da bar ne pukne bruka i na tu stranu koja bi bila šlag na torti onoga što je uradio i što će uraditi. A onda je istim pištoljem presudio sebi. Po izjavi njegovog oca, to je jedino časno što je uradio u ovom činu – rekao je on.

Silvana Armenulić

Foto: wikipedia.org

Silvana Armenulić, pevačica

Vest koja je odjeknula pre 45 godina, tačnije 10. oktobra 1976. šokirala je sve - preminula je Silvana Armenulić. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević i violinista Rade Jašarević. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao i ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil.

- Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim - otkrio je njen suprug, Radmilo Armenulić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija