• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.06.2022

08:00

ZNAM KAKO JE ŽIVETI U LOŠEM BRAKU! Tijana Dapčević prvi put progovorila o rastanku roditelja!

HIT dodatak/informer

Estrada

ZNAM KAKO JE ŽIVETI U LOŠEM BRAKU! Tijana Dapčević prvi put progovorila o rastanku roditelja!

Podeli vest

Poznata pevačica Tijana Dapčević je u emotivnoj ispovesti za Hit progovorila o porodici, detinjstvu i karijeri, kao i o velikoj ljubavi sa svojim suprugom.

Tijana sa suprugom Milanom ima sina Vuka (14), koji je postao centar njihovog sveta.
 

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević

- Oduvek sam govorila da ću da rodim muško dete, majčinog sina, koji će da liči na mene. To je Vuk! Zaista je isti ja, samo je građen na oca. Doduše, na Milana je i tvrdoglav i uporan. Nikad se nisam pokajala što imam samo jedno dete, Vuk mi vredi za desetoro. Milan i ja smo bili sedam godina u braku, proputovali smo ceo svet i poželeli bebu. Dugo nisam uspevala da zatrudnim prirodnim putem. Rekla sam mu: "Ako ne ostanem trudna do septembra, idem na vantelesnu oplodnju!" Te 2007. godine moja sestra Tamara Todevska predstavljala je Makedoniju na Pesmi Evrovizije, a ja sam joj radila medija plan. Bila sam koncentrisana na to, nisam razmišljala o detetu i baš tad sam zatrudnela.

Fatalni susret

Tijana i Milan upoznali su se na košarkaškoj utakmici u Somboru, a nakon samo 15 dana zabavljanja počeli su da žive zajedno.

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević

- Upoznala sam ga u Somboru na košarkaškoj utakmici. Jedva sam čekala kraj, bilo mi je dosadno, sve dok nisam ugledala Milana. Odmah mi je zapao za oko! Nakon deset dana uspela sam da ga upoznam, a posle 15 dana smo se smuvali i odmah počeli da živimo zajedno u Somboru. Milan je uvideo da mi je naporno da zbog posla svaki dan putujem za Beograd, pa smo se dogovorili da se preselimo. Evo, već 22 godine živimo zajedno u glavnom gradu Srbije.

Ljubav na prvi pogled zasenili su skandali. Mediji su nekoliko puta pisali da se par razvodi zbog prevare.

- Pisalo se da me je Milan varao, ali nisam demantovala jer nas tako nešto ne zanima. Niti je on mene varao, niti sam ja njega! Sve ove godine nisam pogledala drugog muškarca, jer u mom mužu imam sve! To je bila i ostala ljubav na prvi pogled. Možda sam ga prevarila sa Džonijem Depom, Metjuom Mekonahijem, Bredlijem Kuperom, ali u mislima... - priča Dapčevićeva.

Propevala u stomaku

Tijana živi u Srbiji, sa suprugom Milanom i sinom Vukom. Talentovana pevačica rođena je i odrasla u Skoplju. Odrasla je sa majkom Brankom, ocem Velkom i sestrom Tamarom.

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević u detinjstvu

- Živela sam u oazi mira u Makedoniji, dok je u bivšoj Jugoslaviji besneo rat. Stanovali smo u centru Skoplja i imala sam divno detinjstvo, ali nisam bila razmažena. Kao klinka sam stalno pevala i crtala... U vrtiću sam bila najmirnije dete, ali kada dođem kući, pravila sam pakao roditeljima. Svakakvi nestašluci su mi padali na pamet! Mama kupi cveće i stavi u vazu, a ja ga izvadim i pobacam po kući. Jednom sam samu sebe polila vodom iz vaze i vikala: "Srećna Nova godina!", iako je bilo leto. Da budem iskrena, u vrtiću sam sa četiri godine uradila nešto loše. Sipala sam drugarici hranu na vrat. Nije htela ništa da jede, pa joj je vaspitačica zapretila: "Ako ne pojedeš ručak, sipaću ti hranu za vrat!" Pošto nije htela da okusi ručak, prosula sam hranu po njoj.

Mada je rođena u Skoplju, progovorila je na srpskom jeziku.

- Mama mi je iz Crvenke, pa sam često bila kod babe i dede u Srbiji. Prve reči sam izgovorila na srpskom, pe tek onda na makedonskom.

Kao mala, silno je želela da dobije sestru! Čekala je deset godina da joj mama i tata ispune tu želju.

- Govorila sam im da neću "barbike" i lutke, već samo sestru Tamaru. To sam ponavljala svaki dan, sve do moje desete godine, kad se ona rodila. Bila sam presrećna! Tamara je moja druga polovina, moje sve... Vezane smo kao creva, volim je najviše na svetu. Kada sam bila u pubertetu, dobila je nekoliko puta batine od mene. Dešavalo se da mi smeta kad mi dođe društvo, pa sam to morala da rešavam tako što je pretučem. Oprostila je ona meni sve to...

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević

U osnovnoj školi je bila odličan đak, ali je često ronila suze zbog nastavnice engleskog jezika, koja ju je uzela na zub.

- Bili su popularni leksikoni i ja sam ga takođe imala i popunjavala. Ostavila sam ga na stolu, a nastavnica engleskog ga je uzela, otvorila i pročitala da najviše mrzim nju od svih predavača. Do kraja osnovne škole na svakom času samo je mene ispitivala! Preplakala sam svaki dan kad imam engleski. Doduše, zbog nje sada dobro govorim taj jezik.

I dok je Tijana lemala mlađu sestru, roditelji su morali da primenjuju vaspitne mere na njoj. Pevačica kaže da nikada neće zaboraviti šamar koji je dobila od oca.

Foto: HIT dodatak/informer

Otac Tijane Dapčević

- Mama je u stanu držala prut koji je zvala Mirko i šibala nas je njime kad smo nemirne. Imala je i varjaču, kojom je lupala po stolu kad god sestra i ja napravimo glupost. Ko zna koliko je varjača polomila dok sam bila mala! Od tate sam jednom dobila takvu šamarčinu da mi je danima zvonilo u ušima! Imala sam 16 godina, a otac mi je rekao da se do 23 časa vratim kući. Zakasnila sam samo 15 minuta i on mi je lupio šamar. Rekao mi je kratko i jasno: "Na pamet da ti nije palo da opet zakasniš!"

Tijanin put je bio zacrtan i pre rođenja. Odrasla je u muzičkoj porodici, majka joj je bila operska pevačica, a otac profesor kontrabasa na akademiji u Skoplju.

- Muzikom sam počela da se bavim dok sam bila u maminom stomaku! To je logično jer je bila prvakinja Makedonske opere. Još kako bebu vodila me je sa sobom u pozorište, tamo me je presvlačila, hranila... Sa šest godina sam počela da sviram violončelo. Moj prvi susret s tim instrumentom desio se kada me je otac odveo na koncert poznate čelistkinje Ksenije Janković. Oduševljeno sam mu rekla: "Kakav je ovo instrument?! On priča dok svira!" Kasnije sam saznala da je zvuk čela najpribližniji čovekovom glasu. Svirala sam do 25. godine i bila najnagrađivaniji čelista u bivšoj Jugoslaviji. Osvojila sam sva moguća takmičenja na saveznom nivou. Posle završene Muzičke akademije u Skoplju, aplicirala sam za Konzervatorijum "Santa Čečilija" u Rimu i bila primljena. Međutim, zbog porodice sam odustala! Nisam mogla da se odvojim od njih. Ne žalim zbog toga.

Lova u džep

Prvi novac zaradila je kao tinejdžerka tako što je prodavala kruške na pijaci u Skoplju.

- Sa 14 godina su mi bile potrebne pare. Želela sam nešto da kupim sebi, ne sećam se šta. Kad sam dedi tražila novac, rekao mi je: "Zaradi ga sama." Dao mi je kruške, kazao da odem na pijacu da ih prodam i zadržim sve što zaradim! Ustala sam ujutru u pet, stavila kruške u gajbe i otišla na pijacu. Prodala sam ih i pare stavila sebi u džep - priseća se pevačica i dodaje da se nikada nije bojala rada:

- Kod bake iz Crvenke provodila sam svaki raspust. Uživala sam da joj pomažem u bašti, kopala sam krompir... Sve sam radila i nije mi bilo teško.

Pop zvezda je prvi veći novac zaradila snimajući reklamu za radio:

- Na radiju su se delile karte za neke žurke, ali onome ko otpeva pesmu. Drugarice su me naterale da se javim u program. Pevala sam "I Will Always Love You" Vitni Hjuston. Svi su bili oduševljeni! Kad sam došla po karte, ponudili su mi da snimim jedan džingl, da vide da li im odgovaram za reklamu za "koka-kolu". Čim sam otpevala džingl, dobila sam 500 maraka! Kupila sam čizme, sestri farmerke, mami mantil i tati patike. Sav novac sam potrošila istog dana. Potom sam postala član jednog benda... Svirali smo i pevali bluz. Nismo mnogo zarađivali, ali meni je bilo dovoljno da imam za burek i piće. U međuvremenu sam radila i kao voditeljka na televiziji Sitel.

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević

Tijana kaže da će modnom fotografu i reditelju Dejanu Milićeviću večno biti zahvalna jer je zaslužan za njenu pevačku karijeru.

- Dejana sam upoznala 1998. na ulici u Skoplju, vraćajući se sa fakulteta. Pitao me je za neku ulicu i odmah se oduševio kada je čuo da govorim srpski. Razmenili smo brojeve telefona i počeli redovno da se čujemo. Svaki dan mi je govorio da treba da dođem u Srbiju i počnem da gradim karijeru. Kad sam posle dve godine stigla u Beograd, odmah me je odveo na Pink. Prvih mesec dana po dolasku u Srbiju živela sam kod njega. Pokušavala sam i sestru Tamaru da dovedem u Beograd, ali nije želela. Trenutno je najpopularniji izvođač u Makedoniji i dobro je što je ostala kod kuće.

U jeku popularnosti Tijana je iznenadila fanove ulaskom u rijaliti šou-program.

- Bila sam pet dana u "Farmi". Pristala sam samo zato što mi je Pink dao ponudu koju nisam mogla da odbijem. Već treći dan sam samo razmišljala o kući. Ma odmah sam shvatila da nisam za rijaliti. Sa Milanom sam kratko bila i u "Parovima", takođe zbog velikog honorara. Rijaliti me više neće videti. Sad se bavim nečim drugim. Imamo plantažu oraha od 14 hektara u Somboru, to nam je porodični biznis. Milan se baš posvetio tome.

Foto: HIT dodatak/informer

Tijana Dapčević

Dapčevićeva se druži s brojnim kolegama, ali posebno je bila bliska s pokojnim Tošetom Proeskim. I danas pamti njegov anđeoski osmeh i glas...

- Upoznali smo se kad je Toše krenuo u prvi razred srednje škole. Družili smo se i bili baš bliski. Ne shvatam zašto je otišao tako mlad... Valjda ga je Bog uzeo da mu peva na nebu. Toše je bio anđeo, koji je u nekom trenutku sišao na Zemlju s misijom da leči ljude divnim glasom. Te 2007. kad je imao udes, bila sam u Skoplju. Moj tata je blizak prijatelj sa njegovim roditeljima i odmah smo porodično otišli u Kruševo. Taj grad je jedan od najhladnijih u Makedoniji, a na dan Tošetove sahrane bilo je nenormalno toplo.

Ostvarila sam svoj san

Tijana je predstavljala Makedoniju na Pesmi Evrovizije 2014. godine:

- To je san svakog pevača, jer predstavljaš svoju zemlju! Makedonska televizija je tada odlučila da me pošalje. Darko Dimitrov je uradio pesmu "To the Sky", s kojom sam nastupila. Nismo ušli u finale, ali je pesma hit.

Igra u hit mjuziklu 'Veselo devojačko veče'

Tijana kaže da joj je drago što je deo najpopularnijeg mjuzikla u regionu "Veselo devojačko veče". Pored nje, u ovoj predstavi Radeta Vukotića igraju i Ivana Peters, Zorana Pavić, Maja Brukner i Jelena Đukić (alternacija Svetlana Sretenović).

- Reditelj me je pozvao, i čim mi je rekao koja će ekipa biti u predstavi, znala sam da će postati hit. Igramo mjuzikl po celom regionu, svuda se traži karta više i puno mi je srce zbog toga - priča pevačica.

5 LEKSIKONSKIH PITANJA

Ko ti je omiljeni pevač?
- Obožavam Robija Vilijamsa i Stinga... Njihove pesme su mi prelepe, stalno bih ih slušala.
Na koju poznatu ličnost si se ložila?
- Ložim se i dalje na glumca Toma Hadrija. Odličan frajer!
Koji si horoskopski znak?
- Vodolija-Vaga.
Kako se zove tvoja prva simpatija?
- Darko. Bila sam baš zaljubljena u njega.
Omiljena grupa i pesma?
- "Pink Flojd" "Wish You Were Here". Obožavam je.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija