• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.K

20.08.2022

10:35

KRISTINA KOVAČ OBJAVILA FOTOGRAFIJU MAJKE I POTRESLA PRATIOCE: "Godinu dana sam plakala svaki dan"

Estrada

KRISTINA KOVAČ OBJAVILA FOTOGRAFIJU MAJKE I POTRESLA PRATIOCE: "Godinu dana sam plakala svaki dan"

Podeli vest

Pevačica i kompozitorka Kristina Kovač često se priseća majke, za koju je mnogo puta rekla da joj je bila najveći oslonac u životu, a koja je preminula 2006 godine od raka grlića materice

Čuvena kompozitorka Spomenka Kovač preminula je 2006. godine od raka grlića materice. Iza sebe je ostavila reči pesama koje su postale vanvremenske poput "Ti si mi u krvi", "Ove noći jedna žena", "Zlatni dan"... Stvarala je uglavnom u saradnji sa suprugom Kornelijem Kovačem.

Iza Spomenke su ostale velike pesme i tri ćerke AleksandraKristina i Anja. Kristina, koja poslednjih nekoliko godina živi u Švedskoj, prisetila se majke, objavila je njenu fotografiju iz mladosti uz emotivne reči. 

 

- Godinu dana sam plakala svaki dan. Zdravo, bez zadrške, onako kako je tuga od mene to zahtevala, iz peta. Bilo kakav beg od iste bio bi ispod časti, bio bi nepoštovanje onoga što je ona predstavljala u mom, pa i u drugim životima. Mogla sam da podnesem nekako što je više nema. Mogla sam da podnesem i nekako preživim pomisao na to da nismo stigle da se oprostimo. Da je nisam zagrlila poslednji put. Da sam je tešila glupim i nemoćnim floskulama, neiskrenošću, patetičnim pokušajima optimizma. Mogla sam da izdržim pomisao na to da je više nikada neću dotaći, omirisati, videti, sa njom razgovarati, biti predmet njene neizmerne ljubavi, ma njenog obožavanja; da nikada neće upoznati moju buduću Taru, koju ću roditi tek nekoliko godina kasnije...da neće videti koliko me je jedan moj D. učinio beskrajno sretnom, koliko sam razbila začarani krug koji nekako često generacijama prelazi sa majki na ćerke, kako nisam ponovila njene greške... Sve sam to mogla da podnesem. Ali ono što mi je kidalo utrobu na delove, od čega sam mislila da ću da ispustim dušu, bila je relativno kratka, ali predugačka i nezaslužena, oh, tako jebeno nezaslužena patnja te moje predivne mame, u toj jebenoj bolnici, u tih poslednjih mesec dana njenog života. Njeni bolnički dani bili su bodež koji je pretio da me pocepa na milion delića. Bili su uzrok duboke, jecave tuge iz dubina duše, koja nije mrdala nigde, jako dugo. I tada sam shvatila da je to esencija nesebične ljubavi i da sam dostojna te svoje mame - da ne plačem za njom jer mi treba, jer je sebično želim za sebe, uz sebe, tu, blizu.. Već jer me zauvek progoni patnja koju je, negde tako nekom zlom, okrutnom rukom zapisano, ona takva, tako veličanstvena i zamalo besmrtna, morala da doživi u odlasku sa ovog sveta. Ipak me je nečemu tako perfektno naučila, znala sam u tom trenu - da (je) volim kao da mi je poslednje - napisala je Kristina ispod fotografije majke 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)
EURO 2024

Srbijaaaaa! Najveći ikada uz "orlove" (VIDEO)

Na dan meča sa Dancima (21.00, RTS 1, Arena Premijum 1) u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, Fudbalski savez Srbije podsetio je na podršku koju naši fudbaleri imaju i od najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića.

25.06.2024

07:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija