• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2022

15:28

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO! Ovu presudu je dobio čovek koji je Jovani Jeremić pisao preteće poruke

Printscreen

Estrada

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO! Ovu presudu je dobio čovek koji je Jovani Jeremić pisao preteće poruke

Podeli vest

Novinarka Jovana Jeremić saslušana je danas povodom pretnji koje je dobijala od S. A. iz Apatina koji joj se predstavljao kao čovek Veljka Belivuka. Tim pvoodom, oglasilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo

"Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela sa S.M. zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. Nakon što je u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i UKP Trećeg odeljenja utvrđen identitet NN lica koje je u u periodu od 26. do 28. 07. 2022. godine ugozilo sigurnost novinarke J.J. pretnjom da će napasti na život i telo, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 stai prema S.M.

Foto: Prntscreen

Osumnjičeni S. M. je krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 KZ izvršio na taj način što je sa svog mobilnog telefona u navedenom periodu slao poruke preteće i uvredljive sadržine na broj telefona koji koristi oštećena, te je saslušan u svojstvu osumnjičenog dana 07.08.2022. pred zamenikom javnog tužioca koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su oštećena lica novinari, kojom prilikom je prvobitno negirao navode krivične prijave, nakon čega mu je Prvi osnovni sud u Beogradu, na obrazložen predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke koji treba da budu ispitani u postupku.

Foto: Printscreen

Nakon sprovedenog dokaznog postupka u kome je ispitana oštećena i obavljena neophodna veštačenja, S.M. je dana 29.08.2022. godine prizno izvršenje krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo sa osumnjičenim zaključio Sporazum o priznanju krivičnog dela zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 3 u vezi st. 1 KZ kojim je predviđeno da se okrivljenom izrekne kazna zatvora u trajanju od šest (6) meseci koju će okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, kao i da mu se u smislu čl. 89a KZ izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenom na udaljenosti manjoj od 100 metara u trajanju od jedne godine od dana pravnosnažnosti presude.

Foto: Printscreen

Sporazum je po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje, te je prihvaćen istog dana presudom.

Jovana se sada za Informer.rs oglasila i otkrila da je sud izrekao kaznu mušlkarcu koji se predstavljao kao "Veljin čovek" i slao joj preteće poruke: 

Foto: Printscreen

- Bilo mi je važno da isterala svoje do kraja! Čovek koji mi je pretio je priznao krivicu i ja sam i sudskim putem dokazala da sama sebi nisam slala poruke kao što su neke starlete tvrdile. 
Nisam istakla imovinsko-pravni zahtev u okviru krivičnog postupka protiv 26-godišnjeg okrivljenog mladića iz Apatina. Neću mu tražiti ni naknadu štete za pretrpljenu bol u okviru parničnog postupka. Takav novac mi nije cilj. Samo sam htela da slucaj isterao do kraja i dokažem da ja Jovana Jeremić NIKAD NE LAŽE!
- kazala je voditeljka i obelodanila kakvu kaznu je dobio pošiljalac poruka: 

- Mladić će 6 meseci biti u kućnom zatvoru i izrečena mu je zabrana prilaska meni. Hvala tužilaštvu. Protiv mladića nemam ništa i poražavajuće je šta je radio. Ne mrzim ga. Samo žalim jer se ogrešio, a vreme će mu pokazati sve - napisala je Jovana.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija