• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

03.11.2022

07:00

GAGA: TAČNO JE, SNIMAM BOJ NA KOSOVU! Proslavljeni reditelj ekskluzivno otkriva kome je dodelio ulogu Vuka Brankovića!

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

GAGA: TAČNO JE, SNIMAM BOJ NA KOSOVU! Proslavljeni reditelj ekskluzivno otkriva kome je dodelio ulogu Vuka Brankovića!

Podeli vest

Predrag Gaga Antonijević snima novi film "Boj na Kosovu"! On je za ovu istorijsku dramu, čija je radnja smeštena u 1389. godinu, napisao scenario, a ujedno će je i režirati

Kako Informer saznaje, uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću, koji je najzapaženije uloge ostvario u "Korenima" (Đorđe Katić), "Dari iz Jasenovca" (Ante Vrban) i "Junacima našeg doba" (Miroslav Čičanović Čičko). Još nije poznato ko će igrati Miloša Obilića, Kosovku Devojku, kneza Lazara...

Foto: insajder/Aleksandar Jovanović Cile

Gaga Antonijević potvrio za Informer da su pripreme u toku...


- Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati! Tačno je da je jednu od uloga dobio Igor Đorđević, on će igrati Vuka Brankovića. Za ostale uloge kastinzi su još u toku i ne mogu ništa više da otkrivam - priča Gaga za Informer.

Foto: insajder/marko đoković

U ulozi Vuka Brankovića... Igor Đorđević
Prva klapa u junu 2023.

Slavni režiser, koji živi i radi na relaciji Beograd - Los Anđeles, kaže da će snimanje ove istorijske drame početi sledeće godine, a da će pojedine rekvizite dopremiti iz inostranstva.
- Snimanje počinjemo u junu naredne godine i trajaće sigurno četiri meseca. Snimaćemo isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklope dopremićemo iz Portugalije i Španije jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji - kaže reditelj i otkriva šta će biti centralni deo priče:

Foto: Youtube printscreeen

Ne zna se ko će glumiti Miloša Obilića... Žarko Laušević u filmu "Boj na Kosovu" iz 1989. godine


- Radnja ovog "Boja na Kosovu" biće drugačija od filma koji je snimljen 1989. godine. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Dakle, naša priča biće o njima. U filmu će, naravno, biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Devojke.

Spektakl

Antonijević kaže da ovim filmom želi da mlađoj generaciji približi jedan od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji.
- Vreme je da se uradi ovakav film i da se mladima ta tema ponovo približi na savremeni način, s novim mogućnostima koje današnja tehnologija nudi. Sve će biti na visokom produkcijskom nivou! - završava priču Gaga.
 

Prvi film snimljen povodom
600 godina od Kosovskog boja

 

Prvi film "Boj na Kosovu" reditelja Zdravka Šotre snimljen je 1989, tačno 600 godina od čuvene bitke, koja se odigrala 15. juna 1389. U filmu su igrali neki od naših najvećih glumačkih legendi: Miloš Žutić (knez Lazar), Gorica Popović (kneginja Milica), Voja Brajović (Vuk Branković), Žarko Laušević (Miloš Obilić), Ljuba Tadić (sultan Murat), Branislav Lečić (bajazit Jildirim), Svetozar Cvetković (Milan Toplica), Milan Gutović (Ivan Kosančić), Velimir Bata Živojinović (Srbin Hamza) i Katarina Gojković (Kosovka Devojka).

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Doca

pre 1 godinu

Greška. Ulogu Vuka Brankovića treba dodeliti Zdravku Ponošu.

22cm

pre 1 godinu

Ne snimajte ako Boga znate...Sve će te sje.ati...Neka makar nešto ostane kako valja!!!

Pera

pre 1 godinu

Pre desetak godina Turska je otvorila arhive osmanskog carstva a Turski istoričari su objavili "pa vi(Srbi) ste pobedili na Kosovu"! O mnogočemu su nas pogrešno učili da bi nas uništili najpre kulturno iddntitetski do potpuno napr Šrosko kraljevstvo je potpuno nestalo 1521e kad je pao Kupinik a 1704 Austrija proverava turske sa ovih prostora osniva Srpsku kraljevinu u okviru Austriskog carstva koje traje do 1739e a ustanom Karađorđevića počinje oslobođenje dakle ne 500 god pod Turcima mnogo manje a Srbi iz Dalmacije nikada nisu bili pod Turcima! Na osnovu statusa Srba iz Dalmacije može se tvrditi da Srbi nikada nisu potpuno bili pod Turcima.

Fumigans

pre 1 godinu

Molim vas da ovoga puta ne zabrljatw sa filmom! Potrudite se ili ga nemojte snimati! Da se ne vide bandere i mlaznjaci, ubacite prave Turke, ppsvetite se kostimima, scenama, fotografiji, i po najviše scenariju i dijalozima! Ili radite kako treba, ili nemojte ni počinjati! Neka to bude epski film, vrhunska produkcija u svetskim razmerama!

Verticallimit

pre 1 godinu

Вук Бранковић није био издјник већ ј уништио Турско лево крило и омогучио пробој Милошу и још десет коњаника до центра где је Мурата ранио копљем а докрајчио га мачем... Лазар је погинуо после битке...Турци су се вратили у Србију 100 год после битке... Чудно за костиме,нема их „Свибор савез Србије" ???

Ivan Zgrozeni

pre 1 godinu

Zar je potrebno baciti novanc na jos jedan film da bi shvatili da tip nema talenta? Najavljujete jos jedno "remek delo". Definisite taj pojam. Nasi filmovi pretenduju da kazu "istinu" strancima ali su za strance potpuno nerazumljivi. Zasto? Jednim filmom pokusavate da kazete sve ljudima koji nemaju nikakvo predznanje o temi. Kada im pokazete kofu punu ociju srpske dece nadju se u neverici. To je toliko neverovatno da odmah kazu da se radi o propagandi. Kako treba obraditi temu? Po americkom obrascu. Osobama koje imaju intelekt i znanje deteta predskolskog uzrasta nemoguce je objasniti kompleksu temu. Zato Amerikanci prave filmove u kojima su jasno razdeljeni dobri i losi momci, prica je jasna, pravolinijska i predvidiva. Da li to ovaj jadnik moze da uradi? Sumnjam.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija