• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika/Informer/D. I.

31.12.2022

22:35

ZDRAVKO ČOLIĆ OTVORENO O ODNOSU SA SUPRUGOM: Dugo smo bili zajedno pre nego što smo dobili decu, uvek me je razumela!

Estrada

ZDRAVKO ČOLIĆ OTVORENO O ODNOSU SA SUPRUGOM: Dugo smo bili zajedno pre nego što smo dobili decu, uvek me je razumela!

Podeli vest

Legendarni pevač Zdravko Čolić ne govori o svom privatnom životu, a posebno ne o odnosu sa suprugom. Sada je otvorio dušu o svom braku i ispričao šta je sve njegova supruga prošla s njim.

Zdravko je, najpre, priznao da skoro nikada Novu godinu nije dočekao u svom domu, te da ga porodica prati na nastupu da bi to veče ipak bili zajedno. Takođe, naglasio je da uživa u praznicima i darivanju poklona.

Foto: Promo/Marina Pešić

Supruga ga je uvek razumela... Čola

- Priroda mog posla je takva da za Novu godinu uglavnom radim, tako da porodično putujemo i slavimo s prijateljima. Tako će biti i ove jer 31. decembra nastupam u Kotoru. Za Božić smo obično kod kuće, supruga Aleksandra uvek spremi raznovrsna jela, svakome ono što najviše voli, a onda se svi okupimo za stolom. Praznična atmosfera podseti me na detinjstvo. Praznici su vreme ljubavi i darivanja. Volim kada smo na okupu, kada se oseća taj slavljenički i praznični duh, kada je pravi trenutak da zajedno nazdravimo za bolje dane koji nam dolaze.

Često ste isticali da vam je supruga stub porodice. Koliko je njoj, ali i deci teško da se nose sa vašom slavom?

- Ćerke su već velike, jasno im je kakvo je moje zanimanje i šta sve nosi. Mislim da se i same dobro snalaze u onome "što ih je snašlo" (smeh). Meni je uvek bilo važno da se prirodnost i spontanost ne izgube, zato smo oduvek pričali s njima o tome koje su najveće životne i ljudske vrednosti. Da, istina je da je moja supruga stub porodice i, kako sam ranije već govorio, ona je ta koja je, kada su ćerke bile male, bila više posvećena njihovom vaspitanju. Kao otac, mnogo sam popustljiviji (smeh). Ali bez obzira na tu činjenicu, trudim se da vaspitanje ne trpi, kao ni tradicionalne vrednosti, na kojima počiva moja porodica. Porodica je osnovna ćelija društva, zato je moramo negovati. Praznici su pravo vreme da se toga podsetimo i da to primenimo.

Sećate li se prvog honorara ili bakšiša koji vam je u tom momentu veoma značio?

- Kada sam počinjao, svetski muzički fenomen bili su Bitlsi. Logično, svi smo želeli da budemo kao oni. Često sam svirao i pevao njihovu pesmu "Lady Madonna", čak sam i prvi honorar zaradio nastupajući uz tu pesmu. To je bilo jednog 29. novembra 1967. u Baošićima, u Crnoj Gori. Od prvog honorara nisam mogao mnogo da uradim, ali mi je značilo saznanje da bavljenje muzikom, koja je dotad bila samo moja ljubav i dobar hobi, može da bude profesija.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Dugo je bio u vezi sa suprugom pre nego što su dobili decu... Zdravko Čolić

Publiku vam pretežno čine žene. Kako se vaša supruga bori s tim?

- Moja supruga i ja dugo smo bili zajedno pre nego što smo dobili decu, pa je ona na sve to navikla i ima mnogo razumevanja za taj deo mog posla. Sve potencijalne probleme prošli smo davno. Oduvek me je razumela, kao i način na koji publika reaguje na moje pesme, nastupe i pojavljivanja.

Sve češće se u medijima govori o vašim ćerkama i o tome kako su izrasle u prave lepotice. Kako se, kao otac, borite s tim, da li vam to smeta ili imponuje i zanima li ih muzika? Da li biste ih podržali ako bi krenule vašim stopama?

- Moje ćerke će uvek imati moju podršku, pa iako odluče da se bave muzikom ili poslom koji podrazumeva da se eksponiraju u javnosti. Deca su baš brzo porasla i sam se ponekad zbunim kada ih vidim, ali ono što je najlepše deo jeste što danas mogu da slušam njihova mišljenja, savete i predloge. One su sjajne mlade žene, koje će uz jednu lepu podršku i dobro vaspitanje, koje nose iz kuće, sasvim sigurno same pronaći svoj put.

Budući da ste idol mnogim pevačima mlade generacije, na koga ste se ugledali kada ste počinjali i da li postoji muzičar kog smatrate naslednikom?

- Kao što sam već pomenuo, Bitlsi su mi bili inspiracija u tinejdžerskim godinama. Uvek sam voleo kada sam kroz karijeru sretao ljude koji vole svoj posao i koji su suvi profesionalci. Kada govorimo o muzičarima, cenio sam one koji su autentični, koji na svoj način umeju da donesu emociju, nastup i pesmu. Svako ko je dosledan sebi i iskren prema publici imaće šansu za uspeh. Kada govorimo o mladim generacijama, volim da ih slušam i posmatram iz ugla publike, pa tako prihvatam i njihov rad i pesme. Otvoren sam i spreman da čujem sve novo što dolazi kada je muzička produkcija u pitanju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija