• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tamara Matić

03.01.2023

11:25

ĆERKAMA SAM KUPIO POKLON, ALI IH UGLAVNOM ZANIMA LOVA! Čola za Informer otvorio dušu, tvrdi da mu je 2022. godina bila najuspešnija!

informer.rs

Estrada

ĆERKAMA SAM KUPIO POKLON, ALI IH UGLAVNOM ZANIMA LOVA! Čola za Informer otvorio dušu, tvrdi da mu je 2022. godina bila najuspešnija!

Podeli vest

Zdravko Čolić imao je i više nego uspešnu godinu iza sebe, a za Informer je sumirao utiske i priznao da mu je 2022. bila uspešna na svakom polju.

- Prošle godine sam vredno radio i imao mnogo koncerata. Za mene je 2022. najuspešnija godina u karijeri- kaže Zdravko Čolić ekskluzivno za Informer!

Foto: informer.rs

Zdravko Čolić


Čuveni pevač je u poslednjih devet meseci, otkako se okončala pandemija koronavirusa, imao čak jedan veliki koncert nedeljno! Čola je nastupao širom Evrope, Amerike i Kanade, a svi njegovi nastupi bili su unapred rasprodati. Radnu godinu zaokružio je novogodišnjim nastupom na gradskom trgu u Kotoru.
Kakva vam je bila 2022?
- Posle korone sam se bacio na posao! Bila je radna i imao sam mnogo koncerata širom sveta. Poslovno je bila jedna od najuspešnijih godina u mojoj karijeri. I privatno mi je bila lepa!
Da li ste ćerkama Uni (21) i Lari (16) kupili poklone za praznike?
- Jesam, ali moje ćerke uglavnom zanima lova! Tako da sam im, pored poklona, dao i pare.
Da li vam je teško što svaku Novu godinu provodite bez porodice?
- Nije, jer smo zajedno za Božić. Nekada budu sa mnom u novogodišnjoj noći, sve zavisi gde nastupam i kakvi su nam planovi.

Posle korone sam se bacio na posao. Imao sam mnogo koncerata širom sveta. Prošla godina mi je i privatno bila lepa, kaže Zdravko Čolić

Da li je tačno da ste na početku karijere pevali prolaznicima na ulici u Kotoru?
- Drug i ja smo išli od Kotora do Dubrovnika sa gitarom, svirali i pevali. Stavljali smo šešir ispred sebe, kako bi nam ljudi ubacili koji dinar. Bilo je novca, ali nama nije bilo do njega. Svirali smo jer volimo.

Foto: informer.rs

Čola otkrio kada je shvatio da je muzika njegov poziv... 


Da li ste tada verovali da ćete od uličnog svirača postati najveća balkanska zvezda?
- Ne. Nisam ni planirao da mi pevanje bude profesija. Počeo sam da pevam iz ljubavi prema muzici, ali i iz zabave... Kad sam počeo da nastupam na festivalima, a zatim i da zarađujem od muzike, tada sam shvatio da je to moj poziv.
Gde ste imali prvi nastup?
- U Bijeloj, na jednom takmičenju pevača amatera. Uspeo sam nekako da se kao Sarajlija prošvercujem. Nisam pobedio, ali sam sa drugom iz gimnazije podelio drugu nagradu, što je nama dvojici finansijski mnogo značilo.

Moje ćerke zanima lova, tako da im za Novu godinu dajem pare
Zdravko Čolić

Pored mnogo posla, da li imate vremena za odmor?
- Odmaram se stalno, jer umem da spojim lepo i korisno! Odmaram se i dok pevam.
Koji su vam poslovni planovi za 2023?
- Radim na novim pesmama i albumu. Biće koncerata, ali još ne znam gde.

Voleo bi da je izgradio inostranu karijeru

Da li biste voleli da ste kao najveća zvezda sa ovih prostora izgradili inostranu karijeru?
- Ranije sam razmišljao o tome, a sada manje. Mada, nikad se ne zna. Nikad nije kasno...

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija