• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D. I.

12.01.2023

08:24

PEVAČICA KAŽNJENA U CRNOJ GORI ZBOG PESME O KOSOVU! Spomenula Obilića, odmah joj poslali da mora da plati 20.000 evra!

Z.G.

Estrada

PEVAČICA KAŽNJENA U CRNOJ GORI ZBOG PESME O KOSOVU! Spomenula Obilića, odmah joj poslali da mora da plati 20.000 evra!

Podeli vest

Pevačica duhovne muzike Danica Crnogorčevbić nastupala je na Badnje veče, 6. januara, ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gde je izvela crnogorsku himnu "Oj svijetla majska zoro".

Danica je himnu otpevala se nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

Foto: Z.G.

Spomenula Kosovoi, stigla joj kazna... Danica

Iako u tekstu nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije, nekima je ova verzija pesme zasmetala zbog čega je moguće da će pevačica biti kažnjena novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra.

Ona se povodom ovakve rigorozne vesti uključila u jednu emisiju gde je prokomentarisala ovaj skandal crnogorskih medija.

- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica i dodala:

Foto: Privatna arhiva

Danica Crnogorčević

- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Na šaljivo pitanje voditelja da li je ona nekakav agent, kao i da li radi za državu ili za crkvu, Danica je raspoloženo odgovorila:

- Ti tekstovi i komentari me najviše nasmeju. Moj suprug i ja ne možemo da verujemo da toliko može da bude bujna ljudska mašta. Što si popularniji i više te vole to ti raste i broj neprijatelja koji će svašta da kažu, pa su to čak i Srbi. Ali ja sve volim i ne zameram - rekla je pevačica.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 1 godinu

A sto se niste bunili bajni crnogorci kad je barjaktarevicka pevala pesmu protiv Srba?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija