• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S/Informer-Kurir

31.01.2023

22:36

CECA RAŽNATOVIĆ KRIJE DETALJE BURNE PROŠLOSTI! Pevačica je pobegla od kuće u beli svet, krila se od roditelja, a u tome joj je pomagala koleginica!

printscreen

Estrada

CECA RAŽNATOVIĆ KRIJE DETALJE BURNE PROŠLOSTI! Pevačica je pobegla od kuće u beli svet, krila se od roditelja, a u tome joj je pomagala koleginica!

Podeli vest

Život pop dive, Svetlane Cece Ražnatović deli se na dva perioda i to na pre i nakon upoznavanja Željka Ražnatovića Arkana, čoveka koji je uticao na nju kao ličnost, a tako i na njenu muzičku karijeru.

O ovom drugom delu zna se sve jer je i sama pevačica rado pričala o svom pokojnom suprugu od prvog do poslednjeg dana njihovog braka koji se završio njegovim ubistvom januara 2000. godine.

Ostatak, ono o čemu nije htela da govori, kao i period posle Arkanove smrti, čitali smo i gledali u crnoj hronici, a njen život pre Ražnatovića, kad je bila Ceca Veličković, sveo se samo na priču o "Cvetku zanovetku" jer ona isključivo o tome govori.

Foto: printscreen

 

Postoji novinski arhiv gde je sve ostalo trajno zapisano, a  tamo smo pronašli dve fascikle biografije jedne od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, prepuna isečaka iz novina s početka devedesetih i dvehiljaditih.

Već prvi naslov privlači pažnju. List Sabor objavio je obraćanje Cecinog oca Slobodana Veličkovića koji je tada  sredinom 1991. godine  izjavio da ne zna gde mu je ćerka i da se ona danima nije javljala porodici.

Bilo je to vreme kad se informacije nisu mogle tako brzo proveriti i obraditi, pa je novinarima trebalo vremena da sve istraže.

U sledećem broju tih novina pod naslovom "Pobuna Cvetka zanovetka" zapisano je sledeće:

Foto: printscreen

 

Svega mi je preko glave. Tako bih želela da ostavim pesmu i da izbrišem poslednje tri godine života. Najradije bih da budem bezbrižna curica, ona Ceca iz komšiluka i mamina mezimica", sa suzama, drhtavim glasom govorila je Svetlana. Pobunila se u "Ceci zvezdi" jedna obična Ceca devojka. Neće više tutorstvo i tutore, pa makar to bili i njeni roditelji, kompozitor Doca Ivanković ili menadžer Vlada Perović. "Ne želim da se sukobim sa roditeljima i saradnicima. Hoću samo da me razumeju. Želim da shvate da sam dovoljno pametna i sposobna da kroz život krenem sama. Kad bih ocu rekla da želim da živim sama, mislim da bi me ubio - govorila je pevačica piše u uvodu članka.

Sabor tada piše da je Veličkovićeva otišla u inostranstvo i da je našla novog saradnika:

Foto: printscreen

 

- Cecin novi menadžer Haris Haro Samardžić zadovoljno trlja ruke. Inkasirao je oko 20.000 maraka. Na optužbe i pretnje iz Beča, gde je gostovanje njegove pulenke najavljeno, Haro je reagovao: "O tome ste se dogovorili sa ocem pevačice. S njim i rešavajte nesporazume." Inače, Samardžić je ugledni ugostitelj u zapadnoj Evropi. Vlasnik je restorana "Valentino" kod Bregenca. Do 25. godine profesionalno je igrao fudbal, srećno je oženjen i ima petogodišnjeg sina. Sa Cecom je isključivo u biznismenskim relacijama, iako čaršija bruji od priča o njihovoj ljubavi.

Isti list sredinom 1991. objavio je i detalje kako je izgledalo Cecino spektakularno bekstvo od roditelja. Navodno, u tome joj je pomogla tadašnja drugarica Mira Škorić.

Foto: printscreen

 

- Rastanak u domovini i odlazak preko granice nisu bili nimalo bezbolni. Naprotiv. Još početkom marta u porodici Veličković u Žitorađi bilo je varnica i mučnih scena. Ceca je nakon porodične prepirke pobegla iz Žitorađe u Beograd, sa namerom da prvim avionom produži za Beč. Nekoliko dana krila se po Beogradu (uglavnom u stanu kod Mire Škorić) dok su njeni roditelji dežurali na beogradskom aerodromu. Verovali su da će sprečiti odlazak ćerke u svet, ali bezuspešno. Ćerka je zametnula trag. Dok su otac i majka dežurali na surčinskom aerodromu, Ceca je iznajmila vozilo do Sarajeva, a potom iz grada na Miljacki odletela prvim avionom privatne agencije - zabeležili su novinari Sabora Ekrem Milić i Oliver Stanojević.

 O Cecinom ljubavnom životu pre Arakana javnost slabo zna, ali poznato je da krajem osamdesetih godina imala momka za kojim je "glavu izgubila".

Reč je o fudbaleru Vladanu Lukiću za kog se priča i da je bio njen prvi dečko. Ljubav između Cece i Vladana buknula je 1989. godine, kada je on bio poznati igrač Crvene Zvezde, a ona pevačica u usponu koja je gradila karijeru u Beogradu. 

Fudbaler je tada imao 18, a ona samo 15 godina. Šuškalo se da je upravo njemu posvetila stihove pesme "Pustite me da ga vidim".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija