• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

24.02.2023

12:45

NI OSIJEK NE ŽELI SRPSKE PEVAČE! Oglasio se GRADONAČELNIK, pa objasnio zašto je zabranio nastup Ani i Kebi!

wikipedia/Novak Đurović

Estrada

NI OSIJEK NE ŽELI SRPSKE PEVAČE! Oglasio se GRADONAČELNIK, pa objasnio zašto je zabranio nastup Ani i Kebi!

Podeli vest

Nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričič zabranio da se u pulskom Domu sportova 25. marta održi koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića Kebe, Ane Bekute i Zorane Mićanović, krenule su glasine da bi se koncert mogao održati u gradu na Dravi Osijeku.

Međutim, to je brzo demantovao osječki gradonačelnik Ivan Radić na svom Fesjbuk profilu i dodao da podržava odluku svog kolege iz Pule.

Foto: printscreen

Ana i Keba je trebalo da nastupe u Puli

- Iz medija saznajem kako je naš grad predstavljen kao zamenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta (iako, za ovu temu manje važno, ugovor s dvoranom nije potpisan). S obzirom na to identitet grada koji razvijamo i kom stremimo, ovakva "promocija" zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim uticati na to što će ko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti - napisao je Radić.

 

 

Objasnio je da je svestan da ovakva odluka donosi rasprave što treba dopustiti, a što ne, i kako u tim odlukama izbeći subjektivni uticaj ličnih afiniteta i slično. Sva su ta pitanja, kaže, legitimna. Naglasio je da možda sada nemaju sve te odgovore, ali imaju odgovor što ne žele u svom gradu.

- Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motivisan ovom situacijom, svom timu daću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoevropske metropole koju gradimo - rekao je Radić.

Međutim, dok gradonačelnik ne želi "srpske cajke" u Osijeku, srpska pevačica Milica Pavlović nastupila je na studentskoj brucošijadi u Osijeku i napunila celu dvoranu 'Zrinjevac', a atmosfera je bila vesela. Publika je s njom pevala njene pesme i plesali su u turbofolk ritmu, piše 24sata.hr.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čatlajić iz Tenja

pre 1 godinu

Jedan od znamenitijih ljudi u Osijeku je Edo Bakarec, stric Nebojše Bakareca i komandant zloglasne 106. brigade hrvatske vojske. Taj je bio glavni u proterivanju Srba 1995. godine. http://www.vojska.net/hrv/oruzane-snage/hrvatska/brigada/106/

AS

pre 1 godinu

IDITE I DALJE KOD NJIH NA MORE I OSTAVLJAJTE IM EVRE PA NEKA VAS OVAKO ŠIKANIRAJU I NAZIVAJU SMEĆEM. GURAJTE SE I DALJE I UVLAČITE IM SE. NIKADA NIŠTA U ŽIVOTU NEĆETE NAUČITI. A OVDE U SRBIJI TRČITE NA NJIHOVE KONCERTE.

Naomi Samuel

pre 1 godinu

Želim svima ovdje reći kako je DR Apata promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u automobilskoj tvrtki i jedva dobivala proviziju da platim račune dok je izvjesna kolegica na umu kupovala kuće. Bila sam zbunjena oko nje jer su joj svi zavidjeli na tome koliko je zaradila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničega posebnog što je učinila drugačijom i gotovo pet godina nisam mogao skupiti hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me tjerala molio sam je da me posavjetuje i odlučio učiti od nje, no ona je rekla da sam bolji na poslu, što me dodatno zbunilo jer je njoj očito bolje. Nakon mnogo razgovora, obavijestila me o dr. Apati koja je izvela njezinu magičnu čaroliju koja ju je učinila izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupila svoju prvu kuću i uštedjela dovoljno novca da pošaljem svoje blizance na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih mogao zamisliti da ću tako brzo posjedovati dom. Hvala DR Apata. Pitajte ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov broj za izravni kontakt WhatsApp / Viber: (+66 81 302 8552) ILI Email: drapata4@gmail.com

Vaske

pre 1 godinu

Pišite istinu! Neće TURBO FOLK. Neće pa neće. Ni Pula. Ni Osijek. Niko ne spominje normalne pevače.

Rade R

pre 1 godinu

Pa "super"! A mi ćemo da kupujemo "podravku" da trčimo kod ustaša na more, i sve još što treba, da im pokažemo kako smo mi "evropejci", da smo kosmopolite, da nismo nacionalisti ili ne znam ti šta više! I treba da nas j... kad im se sami dajemo! I u Jasenovac smo išli kao ovce na klanje!

Vb

pre 1 godinu

U vazduhu im se oseća NDH. A vi jurite na plavi Jadran. Bravo susedi!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija