• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.03.2023

22:40

ČOVEK KOJI NE ZNA ŠTA ĆE OD PARA! KUM LEPE BRENE I BOBE JE OVAJ MOĆNIK! Milijarder i otac 35 dece! (FOTO)

Estrada

ČOVEK KOJI NE ZNA ŠTA ĆE OD PARA! KUM LEPE BRENE I BOBE JE OVAJ MOĆNIK! Milijarder i otac 35 dece! (FOTO)

Podeli vest

Venčani kum Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića spada u 2.000 najbogatijih ljudi na svetu prema listi čuvenog magazina "Forbs".

U pitanju je nekadašnji teniser, Rumun Jon Cirjak, koji danas ima 83 godine i za obične smrtnike nezamislivo bogatstvo, a njegov život mnogo puta je bio tema svetskih medija.

On je najbogatiji sportista svih vremena, a njegovo bogatstvo danas se procenjuje na 2 milijarde dolara. Takođe, on je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu svetskih milijardera, i zvanično najbogatiji Rumun. Pre nekoliko godina nalazio se na 1876. mestu "Forbsove" liste, a 2022. zauzeo je 1818. mesto.

Na sajtu "Forbsa" o njemu, između ostalog, piše da najviše prihoduje od bankarstva i osiguranja, a njegove kompanije objedinjene su u "Cirijak grupu". Ovaj milijarder je, prema pisanju "Kurira", vlasnik teniskog turnira iz Masters serije u Madridu, a ima brojne kompanije za koje radi preko 20.000 ljudi.

Foto: printscreen

Deo je svetskog džetseta, a pasija su mu motocikli – poseduje preko 400 modela, od kojih su neki ranije pripadali Alu Kaponeu i Eltonu Džonu.

Inače, Novak Đoković od Cirijaka je pre nekoliko godina kupio ATP turnir koji se održavao u Beogradu. Navodno se hvalio i luksuznim automobilima, što su mu neki korisnici društvenih mreža zamerali.

Prema pisanju „Monda“, kada bi najčuveniji teniseri 21. veka, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal spojili svoja bogatstva, koja se mere stotinama miliona dolara, ne bi imali ni polovinu onoga što poseduje Cirijak.

Ali, zanimljivo je da Cirijak najveći deo novca uopšte nije zaradio od tenisa, niti je bio naročito uspešan teniser, pogotovo u singlu, u kome je osvojio samo jednu titulu, dok je u dublu slavio 22 puta. Njegov uspon počeo je po završetku igračke karijere. Bio je trener i menadžer Borisa Bekera, Štefi Graf, Gorana Ivaniševića, Marata Safina, Meri Džo Fernandez i drugih uspešnih tenisera, ali to mu je bila samo odskočna daska za biznis, u kome je napravio ogroman uspeh zahvaljujući preduzetničkom duhu, ali i brojnim kontaktima koje je stekao.

Ovaj Rumun se biznisom uspešno bavio i ranije, ali je najviše novca zaradio od devedesetih pa nadalje. Naime, Cirijak se nakon pada komunističkog režima Nikolajea Čaušeskua vratio u Rumuniju i postao zastupnik "Metro AG", zatim i "Mercedesa".

Interesantno je da biznismen, kako se pisalo, prema sopstvenom priznanju, ima tridesetpetoro dece, a navodno tvrdi da ta brojka nije konačna.

Cirijak sa suprugom i troje dece navodno živi u Monaku, međutim, na sajtu „Forbsa“ piše da ima dvoje dece i da je singl.

Brena i Boba i danas su bliski sa Cirijakom, koji im je 1991. godine, kada su se venčali, poklonio u to vreme jedan od najskupljih automobila, a na venčanje je stigao privatnim avionom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

PLJACKA, PLJACKA, PLJACKA - Rumunije i njenog naroda, u vrijeme NASILNE tranzicije SOCIJALIZMA u ovaj BANDITSKI kapitalizam??!! SVE isto vazi i za Srbiju, MNOGE njene NOVO-pecene milionere i milijardere!!! I NEMA mira tamo, na tom prostoru, sve dok se narodu i drzavi NE vrati SVE sto je OPLJACKANO???!!! Bum videl, ne!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija