• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

14.03.2023

13:54

RAMBO JE TREBALO JAVNO DA SE IZVINI! Advokat Borivoje Borović osudio postupak muzičara i naveo KOJA KAZNA GA ČEKA!

Printscreen/Instagram, Novak Đurović, Tanjug

Estrada

RAMBO JE TREBALO JAVNO DA SE IZVINI! Advokat Borivoje Borović osudio postupak muzičara i naveo KOJA KAZNA GA ČEKA!

Podeli vest

Umetnik Rambo Amadeus danas je saopštenjem koje je objavio priznao da je producentkinju Lejlu Kašić "pipnuo, štipnuo ili pljesnuo" po zadnjici, a mi smo kontaktirali advokata Borivoja Borovića kojeg smo pitali koju će zakonsku sankciju za ovo delo snositi muzičar.

Advokat Borović najpre je osudio svaki vid se*sualnog uznemiravanja i nasilja nad svakom osobom, posebno nad ženama i decom:

Foto: ATA Images

Borivoje Borović, advokat

- Nisam u toku sa slučajem, ali ne odobravam bilo kakvo nasilje, čak ni u tom blažem obliku. Svaki oblik nasilja koji je s*ksisitičke prirode moramo osuditi jer nastojimo da živomo u civilizovanom društvu- kazao je Borivoje Borović i procenio kakva sankcija sada sledi Rambu:

- Na osnovu priznanja sledi mu prekršajna sankcija verovatno, ne znam koje bi tu krivično delo moglo da bude. Mogao bi da se provuče s jednim dobrim javnim izvinjenjem. Žao mi je što mu se to dešava, cenim ga kao muzičara, ne znam šta se dogodilo- kazao je Borović kojem smo predočili da je Amadeus odbio da se izvini Lejli Kašić uz obrazloženje da je ona "manipulativna, devijantna i zla".

Foto: Tanjug

Pravi kiks za kiksom... Rambo Amadeus

- To su sada već reči uvrede i to je druga stvar. Muškarci vrlo često znaju da se formalno izvine, ali da onda izvređaju ženu što je, takođe, nedopustivo- dodao je Borović koji u ovome očigledno sada vidi novi problem za Ramba Amadeusa.

Podsetimo, celu situaciju u javnost je iznela sama Lejla Kašić koja je optužila Antonija Pušića, odnosno Ramba Amadeusa za se*sualno uznemiravanje:

- Juče sam na snimanju epizode "Dnevnica" doživela seksualno uznemiravanje od strane našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg pod pseudonimom Rambo Amadeus- napisala je Lejla na svom profilu na instagramu.

- To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari - napisala je Lejla Kašić.

Foto: Printscreen/Instagram

Priznao sve, pa još i izvređao producentkinju... Rambo i Lejla

A danas je Rambo šokirao priznanjem:

- Evo da preciziram. Dotičnu gospođicu sam - dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, savim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa se*som, barem ne s moje strane. Hteo sam da joj nekako dojavim da nemam više što, da me je saterala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. Nesretno artikulisan kvazi-drugarski alarm. Se*sističan možda, se*sualan ne. Nije to niko video, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik- priznao je Rambo i sve nastavio:

- Dakle pljesnuo sam, pipinuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Verujem da postoje satelitski snimci koji to mogu da potvrde, danas se ionako snima svaki pedalj planete. Nešto kasnije, tokom snimanja, u stančiću ugrožene porodice, dok ja lično nisam uspevao da kontrolišem svoje ogromno uznemirenje, gde sam psovao pred kamerom i društvo i državu zbog činjenice da moramo da prosimo da bi nekim ljudima omogućili da plate dugove i napune frižider, dotična je prikazala punu prisebnost i hladnokrvnost. Nakon snimanja, na samom rastanku, krenula je da demonstrira nekakvu pozorišnu ljutnju i tražila da se izvinem. Nakon što nije dobila zadovoljavajuće izvinjenje, krenula je u histerični napad, toliko jak da sam joj rekao da je ludača i da treba da se leči. To zaista iskreno mislim i sad. Baš kao što jednako mislim da je čitava medijska scena bolesna, bez skrupula, u kojoj se u odsustvu jasnih etičkih načela prihvata "cancel" kultura - kultura srednjevjekovnog lova na vještice samo u eri mobilnih telefona- napisao je između ostalog Rambo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 1 godinu

Rambo ne da se nije izvinio vec se jos vise zakopao. Kao neko ko ma tendenciju inace da sam prepoznaje i odlucuje kada je nesto prenemaganje i u odnosu na to i da deluje. Doduse uvek bez stila i uvek protiv zakonito. Mislim da je to vec opste poznato. Ubedjena sam.

Žigolo

pre 1 godinu

Da li je Amadeus pogrešio? Nema dileme da je u najmanju ruku bio neoprezan i uradio nešto što se ne radi sa osobama koje ti nisu bliske i koje te ne poznaju dovoljno. Na osnovu svega što se moglo saznati i pročitati o ovom "incidentu" više je nego očigledno da je ova žena (prilično anonimna novinarka) od buve napravila slona i to sad bestidno koristi za ličnu medijsku promociju. Jadno ali na žalost toliko puta viđeno ...

ratko

pre 1 godinu

kako su fine odjednom a vucaraju se po klubovima drogiraju i alkoholisu ma pun mi je kurac vise tih pod navodnicima emancipovanih zena koje su sve samo ne zene,mrssss

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija