• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2023

10:35

KUKAVIČKO PISMO! Biljana Srbljanović napala Ramba Amadeusa: Obriši suze legendo, neće ti cura od 25 godina ništa

printscreen

Estrada

KUKAVIČKO PISMO! Biljana Srbljanović napala Ramba Amadeusa: Obriši suze legendo, neće ti cura od 25 godina ništa

Podeli vest

Biljana Srbljanović nije mogla da ostane imuna na celokupnu situaciju čiji su glavni akteri Rambo Amadeus i Lejla Kašić, te je javno osudila postupak muzičara i uputila teške reči na njegov račun.

Muzičar i umetnik Antonije Pušić, poznat pod pseudonimom Rambo Amadeus objavio je saopštenje u kojem je priznao da je "pljesnuo po du*etu" producentkinju Lejlu Kašić.

Nakon optužbi producentkinje emisije "Dnevnica" koja se emituje na RTCG, Rambo je opisao do detalja šta je prethodilo nemilom događaju i iskoristio priliku da joj se izvini, ali tako što je opet udario na nju. 

Foto: Printscreen/Instagram

Rambo Amadeus, Lejla Kašić

Tim povodom se na svom profilu oglasila spisateljica Biljana Srbljanović koja je udarila na Ramba Amadeusa i ceo njegov postupak u kojem je degradirao ženu, tako što ju je dodirivao potiv njene volje, a na kraju iskoristio svoj profil na društvenim mrežama i do detalja opiše šta se desilo, na način na koji pokušava da odbrani sebe, a opet unižavajući ženu, tačnije Lejlu. 

- Celi dan pokušavam da sročim tekst o Rambovom kukavičkom pismu. I celi dan ne uspevam da zauzdam bes. Imam jedno 10 strana sročenih razmišljanja, ali sad nešto gledam i shvatam: jedino što je istinito u tom tragičnom saopštenju je da se**ualno uznemiravanje nema veze sa s**som. On još ponosno dodaje: sa seksizmom - da, ali ne sa s**som. I to je jedino od svega tačno. S**sualno uznemiravanje je radnja namenjena poniženju žene, njenoj povredi, pozledi, gaženju njenog ljudskog dostojanstva. Mi nismo glupe, šta god da umetnik misli, ni jedna od nas ne smatra da gest neželjenog dodira intimnih delova naših tela, vas dovodi do e**kcije. Ne, naše poniženje vašim neželjenim grabljenjem nas, ono je što vas uzbuđuje. Naše poniženje, gaženje našeg dostojanstva, egzibicija dokaza da vam se može sve, a da je nama pametnije ćutimo, to je ono što vas dovodi do vrhunca. Rambo je, kao i mnogi iz te generacije, previše uobražen i intelektualno lenj da prihvati da nešto ne zna, eto na primer - da se svet promenio i da su se rodile žene, trideset pet godina mlađe od njega i ostalih sinior sitizena, koje ne daju na sebe - napisala je ona.

Foto: Printscreen/Instagram

Biljana Srbljanović

Dramska spisateljica je osudila to što se Rambo nakon svega nije privatno izvinio Lejli, nego je to sve uradio javno, na način koji se njoj lično ne sviđa i na sve to dodatno udario na producentkinju Kašić.

- On bi za osnovni čin, a nepravedno, i kod mene dobio samo mentalnu packu, a da se izvinio i pribrao. Ali ne, ova dva dana tihovanja i bežanja od pitanja javnosti nije iskoristio da se promisli. Dva cela dana pisao je pismo narodu da kaže da ga "boli patka" za nas. Da iznese vulgarne nepotrebne detalje svog krivičnog dela koje je žrtva odlučila da ne ponudi svetinji na nasladu. Da izvređa ženu koju je napao, da je optereti najgorim uvredama, a prećuti da je prvo molio da se razumeju "kao drugari" i da je sve jedan nesporazum. Da se o**re o zakon, o autonomiju tuđeg tela, da ponizi ljude koji su učestvovali u toj nekoj humanitarnoj emisiji, kao da su siromašni nužno i glupi, pa im treba Rambo da ih nepozvan, a post factum, zaštiti od "zle producentkinje", kako viša srednja klasa i nalaže. Da otvoreno prizna svoje delo, da ga opiše anpasan, do prostih detalja, a da za njega okrivi svoju žrtvu. Jedino što je tačno, da ponovim, je njegova nenamerna definicija polnog nasilja rečima da ono nema veze sa s**sualnim činom, već sa ugroženim egom nesigurnog čoveka koji istovremeno udara i plače, umesto da se samo izvinio i pitao šta može da uradi da popravi stvar. I da, bauk kansel kulture kao opasnosti koja će doći glave nevinim ljudima, ne da nije izgovor, nego je sramota. Ovde nije kanselovan ni Ratko Mladić, a kamoli elita Rambo. Obriši suze, legendo. Neće ti cura od 25 godina ništa. Nažalost - izjavila je Biljana i za kraj dodala se upitala da li bi se Rambo istopostavio da je u pitanju neki muškarac umesto žene.

Foto: Printscreen/Instagram

Rambo Amadeus, Lejla Kašić

- PS: Rambo Amadeus piše da je posegao za Lejlinim telom jer je bio frustriran etičkim nedoumicama oko emisije koju je čitav dan snimao. I zato je "uhvatio, štipnuo, šljapnuo za dupe" kako prostački kaže. Moje pitanje za sve glasi: "Da je producent emisije koja ga frustrira bio njegov vršnjak muškarac, da li bi svoj pravednički gnev iskazao cajperom u bulju bumera ili jok?" - završila je Biljana - završila je ona. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Biljana, lepo od tebe što si se zauzela za tu novinarku i šro si osula paljbu po Amadeusu pa tako i sama postala deo javne halabuke u događaju minornog značaja - kažem to zato što se Lejla "setila" da je to neprimereno tek na kraju snimanja, satima posle incidenta! Ako je bila toliko povređena zašto je satima ćutala, zašto mu istog trena nije razvalila šamarčinu za učinjeno nedelo? Ne, tek kasnije se setila da to može da upotrebi za medijsku promociju pa je od buve napravila slona. Biljana, juče je objavljeno da je u sred Beograda, u autobusu gradskog prevoza, na oči desetina putnika, bitanga brutalno zavlačila ruke devojci i hvatala je (ne samo šljapnula po stražnjici) za najintimnije delove tela, ne videh tvoju reakciju i osudu? Naravno, nisam iznenađan, ne radi se o medijskim ličnostima pa se ništa ne može izvući od koristi za ličnu promociju ... Jadno

Gogo

pre 1 godinu

Glavna promoterka feminizma, koji se dotičnoj itekako bolno obio o glavu, nasuvisla spis(k)ateljica, permanentno nedohebana, europejka malograđanskih manira i zabijačica nosa u tuđe živote i brakove , što je i razumljivo jer svoje odavno nema, opet je sebi dala za pravo da komentariše, vređa, osuđuje, deli savete koji ni pišljivog boba ne vrede niti ih iko usvaja osim nje u njenom ocvalom i degenerisanom mozgu. Žena izvan vremena, daleko od svake realnosti, usamljena, večito namrštena, puna jeda, besa, mržnje. Nije ni čudo što je ostavljena, napuštena jer, ko bi mogao da živi i bitiše sa takvim monstrumom . Užas jedsn, užasni ....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija