• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

01.04.2023

15:49

RADANOVIĆI OBJAVILI VAŽNU VEST! Od danas u svojoj kući očekuju goste!

printscreen

Estrada

RADANOVIĆI OBJAVILI VAŽNU VEST! Od danas u svojoj kući očekuju goste!

Podeli vest

Jelena i Sloba Radanović pre mesec i po dana postali su roditelji sina Damjana, a sada je pevačeva supruga objavila nove lepe vesti.

Jelena je objavila da u njihovom domu počinju "babine", i svima koji dođu da vide njenog sina poželela dobrodošlicu:

Foto: Marko Đoković

Od danas primaju goste... Jelena i Sloba

- Dobro došli na babine- napisala je Jelena na fotografiji na kojoj su Sloba i njegov sin.

Foto: printscreen instagram

Poznato je da su Jelena i Sloba veliki vernici i da poštuju tradiciju, te nije iznenadilo i to što su ispoštovali i stari srpski običaj "babine", odnosno "babinje".

Babine ili babinje, u našem narodu označavaju period od 40 dana nakon rođenja deteta. Ovaj običaj poznat je po tome što nakon 40 dana, rodbina i svi bliski prijatelji dolaze u posetu mami i bebi sa posebnim darovima.

U tradiciji srpskog naroda verovalo se da u tom periodu bebe treba čuvati od “zlih duhova” pa su zbog toga darovi za bebu bili potpuno drugačiji od onih današnjih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nada

pre 1 godinu

Veliki vernik a kada je javno pred milionskim auditorijumom kresao Lunu nije mislio na boga

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija