• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

02.04.2023

13:48

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Ljilja Stanišić pružila podršku Draganu J. Vučićeviću zbog odlaska u zatvor!

Informer

Estrada

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Ljilja Stanišić pružila podršku Draganu J. Vučićeviću zbog odlaska u zatvor!

Podeli vest

Novinarka Ljiljana Stanišić je na svom Instagram profilu objavila fotografiju glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i time mu pružila podršku zbog odlaska u zatvor nakon skandalozne sudske presude!

Naime, Vučićević će sutra otići na služenje zatvorske kazne zbog sudske presude koja je, po svemu sudeći, doneta na osnovu političkog opredeljenja.

Foto: printscreen

Dragan J. Vučićević

- Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude srpske sudije, pojedine, je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević u jutarnjem programu na televiziji Prva i dodao:

- U konkretnom slučaju zbog Jugoslava Ćosića osuđen sam zbog istine. Dobio sam krivičnu prijavu i osuđen sam zbog toga što sam na Tviteru napisao da je šiptarski plaćenik i dokazao sam to na sudu. Sudija me pitao "Na osnovu čega ste vi ovo napisali?", a ja sam podneo bankarsku dokumentaciju. Dokazao sam i sud konstatuje da sam dokazao, ali da to nije bitno. Oni kažu da sam rekao istinu ali to nije važno. To što nekome istina nanosi štetu - to je uvreda.

Ovu nepravdu prepoznale su i kolege novinari, a Ljiljana Stanišić je na Instagramu javno podržala Vučićevićevu borbu protiv nepravde.

Foto: Printscreen/Instagram

 

- Podrška za Dragana J. Vučićevića i Informer... - napisala je Ljilja u opisu objave.

Podsetimo, Dragan J. Vučićević je izjavio da od sutra počinje da štrajkuje glađu, dok se ne ispune dva zahteva.

- Sutra idem u zatvor i istog trenutka stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva. Jedan je da se naloži revizija postupka po kojoj sutra idem u zatvor, da ne treba da idem u zatvor zbog istine, a druga stvar je da se pokrene zakonska inicijativa. Može da je pokrene skupština, ili narodni poslanici, ili vlada... Za izmenu krivičnog zakonika koji se odnosi na krivično delo uvrede, da se to krivično delo dekriminalizuje, da postane prekršajno. Niko ne treba da ide u zatvor zbog toga što je nekoga uvredio - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zubati drekavac iz Šarenika

pre 1 godinu

Poslušaj našeg vrhovnog komandanta i odustani od zatvora. Platićemo ti, sredićemo ?????

donji ljubiš je uz vucevica

pre 1 godinu

Ako odeš, ko će posle biti glodur Informatora SNS ????

Dragutin Lebovski

pre 1 godinu

Vučićeva najveća podguzna muva ide da robija?? Mora da je istina kao Klozetas, ovaj Veritas papiri ?

bothunter

pre 1 godinu

Danilo i Rošavi će napraviti bakljadu u znak podrške ?

kentaur

pre 1 godinu

Hoce li neko da objasni zasto ovu osobu povezuju sa ubistvom Zorana Djindjića?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija